Ειδήσεις

Συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας


Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Τυρνάβου και Αγιάς, Απόστολος Καλογιάννης, Παναγιώτης Σαρχώσης και Αντώνης Γκουντάρας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Λιόλιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρόνης Ισαακίδης, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων, Δημήτρης Μαβίδης, Αννυ Ψάρρα, Αλέξανδρος Μπατζανούλης και Δημήτρης Δεληγιάννης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, Γιώργος Κωσταρόπουλος και Παναγιώτης Νταής.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο Συντονιστής και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε., Πέτρος Παπαγεωργίου και Βασίλης Ζωγράφος, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας του κόμματος, Θωμάς Τσούπος ανέφερε τα εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα εδώ, στην αρχή μια χρονιάς όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και πάλι τις νικηφόρες μάχες που έρχονται στις αυτοδιοικητικές, τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια κι έχοντας πετύχει την απομείωση του χρέους.

Προχωράμε πλέον με σχεδιασμένα βήματα στην ανάπτυξη του τόπου, την ενίσχυση της εργασίας, την ανακούφιση όσων έπληξε περισσότερο η κρίση. Με το νομοθετικό έργο που έχει ξεκινήσει από τις 21 Αυγούστου του 2018 και υλοποιείται με χρονικό ορίζοντα τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, στοχεύουμε στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους. Διερευνούμε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία αποτέλεσαν και μία από τις αιτίες της κρίσης, θωρακίζοντας παράλληλα τους κρατικούς θεσμούς.

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η πρόσφατη πετυχημένη έξοδος στις αγορές, απέδειξαν ότι η Ελλάδα χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης αλλά και της εκτίμησης των αγορών και της διεθνούς κοινότητας, τη στιγμή που η αντιπολίτευση σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες και ένα κομμάτι της διασπάται. Τα πολιτικά αφηγήματα των αντιπάλων μας καταρρίπτονται  μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και τα επιχειρήματά τους οδηγούν σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, η έξαρση των εθνικισμών και της μισαλλοδοξίας κι αυτό είναι το νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στο οποίο πρωτοστατεί η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προβάλλει αναγκαία η συγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου, μιας συμμαχίας που θα βάλει φραγμό στην ακροδεξιά».

(Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η κοπή βασιλόπιτας από το ΚΑΠΗ Πυργετού
Επόμενο άρθρο Μάξιμος για απάντηση Γεροβασίλη: Το μπαλάκι των ευθυνών στον δήμο Αγιάς