Ειδήσεις

Εντατικές προετοιμασίες για την Αgrothessaly


  • Αύξηση εκθετών και χώρων για την έκθεση που διοργανώνουν Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΘ HELEXPO

 

  • Διαμορφώνονται χώροι και εγκαταστάσεις στην Σκεπαστή Αγορά

 

  • Επιστημονικές ημερίδες για αγροτικά θέματα, θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Δήμων της Π.Ε. Λάρισας

 

 

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της έκθεσης Agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO.

 

Στον χώρο της Σκεπαστής οι εργασίες από το Δήμο Λαρισαίων είναι πυρετώδεις, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες.

 

Είναι η δεύτερη διοργάνωση της Agrothessaly (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί το 2017) και αποτελεί συνέχεια της Γεωργικής, Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Εκθεσης Λάρισας.

 

Οι προβλέψεις και οι οιωνοί για την φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα θετικοί, αφού σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν αυξηθεί, σε σχέση με πέρσι, τόσο ο αριθμός των εκθετών όσο οι χώροι στους οποίους θα λειτουργήσει η έκθεση.

 

Ειδικότερα, στην φετινή Αgrothessaly θα συμμετάσχουν 250 έκθετες από 167 εκθέτες του 2017, ενώ η φέτος  η έκθεση θα λειτουργήσει σε έκταση 29.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το 2017 η συνολική έκταση ήταν 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης αναμένεται και αύξηση των επισκεπτών, ενώ το 2017 ο αριθμός των επισκεπτών είχε ξεπεράσει τις  40.000.

 

Στην Agrothessaly έχουν δηλώσει συμμετοχή όλες οι μεγάλες εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού καθώς και ιδιαίτερα σημαντικές εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

 

Επίσης, φέτος και στο πλαίσιο της Agrothessaly, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo και τους άλλους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες με θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος.

 

Επιστημονικές ημερίδες σε όλο το νομό

 

Η αρχή θα γίνει στην Ελασσόνα την ερχόμενη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 5.30 μ.μ., όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες και Ευφυής Γεωργία»

 

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο κ. Δημ. Κόλλιας, διευθυντής Ανάπτυξης Greenesco και ο κ. Χάρης Μωυσιάδης, Business Development Manager Future Intelligence.

 

Επίσης, την επόμενη ημέρα 8 Φεβρουαρίου, αντίστοιχη ημερίδα με το ίδιο θέμα και ίδιους ομιλητές θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στις  5.30 μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρός Υπουργό Προστασίας
Επόμενο άρθρο Έκοψε πίτα το ΚΑΠΗ Αιγάνης