Ειδήσεις

Ξεκινούν επισκευές στο Ι.Ν. του Νέου Κοιμητηρίου


Τέλος στα ουσιαστικά προβλήματα που παρουσιάζει ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο αλλά και στην αντιαισθητική εικόνα του, δίνει ο Δήμος Λαρισαίων με  έργο που ξεκινάει άμεσα για επισκευές – συντηρήσεις του Ιερού Ναού, προυπολογισμού 332.000 ευρώ περίπου.

 

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από το δημαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη το μεσημέρι της Δευτέρας και σύμφωνα με αυτή το έργο περιλαμβάνει εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κελύφους του Ιερού Ναού.

 

Ειδικότερα, θα αποξηλωθεί η υφισταμένη μεμβράνη στεγάνωσης και τα εξωτερικά επιχρίσματα στα σημεία που έχουν διαβρωθεί και ανακατασκευάζονται τα επιχρίσματα όπου απαιτείται.

 

Ακολούθως, επιστρώνεται διαπνέουσα μεμβράνη και κατασκευάζεται επιστέγαση του κελύφους του Ιερού Ναού με τιτανιούχο ψευδάργυρο (quartz zinc plus) πάχους 0,7 χλστ. με τη μέθοδο standιng seam (διπλή αναδίπλωση), πάνω σε πέτσωμα λευκής πριστής ξυλείας, το οποίο στηρίζεται σε μεταλλικό σκελετό.

 

Τέλος, οι εξωτερικές επιφάνειες του Ιερού Ναού που δεν καλύπτονται με τιτανιούχο ψευδάργυρο χρωματίζονται με πλαστικά χρώματα.

 

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο είχε δρομολογηθεί από τα τέλη του 2016 ωστόσο έχει καθυστερήσει παρά την έγκαιρη ολοκλήρωση και ωρίμανση από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, λόγω διαδοχικών ενστάσεων και αρνητικών αποφάσεων που είχαν κατατεθεί  από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, μπλοκάροντας έτσι την υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, στην τελευταία του συνεδρίαση το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ομοφώνως έκανε δεκτή την μελέτη σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εργασιών.

 

Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η Τεχνική Εταιρεία Μελετών & Κατασκευών Διαλέτη ΕΠΕ.

 

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παν. Νταής, η γενική γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια του Δήμου κ. Ευαγ. Γιοβρή και ο αν. διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και ο επιβλέπων του έργου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ας. Παπαιωάννου.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα πρός αγρότες του μπλόκου Νίκαιας