Ειδήσεις

43 παιδικές χαρές στο Δήμο Κιλελέρ


Υπογράφτηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που αφορά σε 43 παιδικές χαρές οι οποίες θα δημιουργηθούν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 221.000 ευρώ και από το Δήμο Κιλελέρ με το ποσό των 167.268,80 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 388.268,80 ευρώ (με ΦΠΑ 24%).

Οι παιδικές χαρές  που θα αναβαθμιστούν είναι υφιστάμενες, ενώ  σήμερα είναι κενές από όργανα διότι αυτά έχουν απομακρυνθεί.

Συγκεκριμένα κάθε χώρος παιδικής χαράς  θα περιλαμβάνει τα παρακάτω: Κούνια μεικτής χρήσης τριθέσια (1 νηπίων και 2 προνηπίων),

τραμπάλα διθέσια και τσουλήθρα πύργος.

Σχετικά με το έργο αυτό ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είναι γεγονός ότι πήραμε μια δύσκολη απόφαση για την αποξήλωση των υφιστάμενων παιδικών χαρών στις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Υποχρεωθήκαμε να το πράξουμε προτάσσοντας τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Σας θυμίζω ότι η πολιτεία με νόμο της περιγράφει με σαφήνεια  τις προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών χαρών. Άμεσα όμως ξεκινήσαμε τη διαδικασία για δημιουργία νέων που θα τηρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, συντάξαμε τις ανάλογες μελέτες και υπογράψαμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι το καλοκαίρι τα παιδία θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σε παιδικές χαρές ασφαλείς και καλαίσθητες».

Να σημειωθεί ότι επιστασία για την πρόοδο των έργων έκανε ο δήμαρχος στην παιδική χαρά Νέας Λεύκης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Σ. Καλέτσιο, Ι. Μπακαλόπουλο, Α. Ρεντζιά και Χ. Χατζούλη, από την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Γ. Ντάπα καθώς και από μέλη της αναδόχου εταιρείας.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δείπνο στο Μεγαλόβρυσο
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου έλαβε την ευχή του Μητροπολίτη, κ.Ιερώνυμου