Ειδήσεις

Μ. Χαρακόπουλος: Ειδικά μέτρα στήριξης για τις μεγάλες οικογένειες


Στα μέτρα στήριξης των «Μεγάλων Οικογενειών» που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας για το νέο έτος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μνημόνευσε τις προτάσεις που εισηγήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής εκ μέρους της ΝΔ και οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εμείς δεν μείναμε σε γενικόλογες διαπιστώσεις και ευχολόγια. Τα μέτρα που εξήγγειλε η ΝΔ είναι κοστολογημένα και θα υλοποιηθούν εντός της επόμενης τετραετίας».

Υπενθύμισε μεταξύ άλλων:

  • Το εφάπαξ βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
  • Την αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί.
  • Την καθιέρωση κουπονιού 180 ευρώ το μήνα για τις οικογένειες που δεν βρίσκουν θέση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να μπορούν να τα στείλουν σε ιδιωτικούς σταθμούς.
  • Την επάνοδο των επιδομάτων στα προ του 2018 επίπεδα.
  • Την επανεξέταση των τεκμηρίων.
  • Την επέκταση των ισχυόντων για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και στους τρίτεκνους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τα παιδιά των τριτέκνων, που βραβεύτηκαν για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η παράταξή μας και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύουμε στην αξία της οικογένειας και θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας».

Προηγούμενο άρθρο Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει η Ένωση Περιφερειών
Επόμενο άρθρο Ο Σιδηρόδρομος στη Θεσσαλία–Έργα σε εξέλιξη και νέες προοπτικές