Ειδήσεις

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μαζική ποινική δίωξη


Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μαζική ποινική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιζόμενων αγροτών που συμμετέχουν στο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, με την κατηγορία ότι καταλαμβάνουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ με τα τρακτέρ τους.

 

Τα κλητήρια θεσπίσματα της εισαγγελίας, με τα οποία παραπέμπονται άμεσα σε δίκη οι 10 αγρότες, χωρίς να απολογηθούν ή να ανακριθούν, βάσει των οποίων κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, λίγες ώρες μετά το στήσιμο των αγροτικών μπλόκων, παραπέμπει σε σκοτεινές και αντιδημοκρατικές εποχές, που όπως αποδεικνύεται κάποιοι αναπολούν. Η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγροτικού-συνδικαλιστικού κινήματος, η προσπάθεια εκφοβισμού και το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους και τους αγώνες του λαού, αποδεικνύει ότι ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.

 

Η ποινικοποίηση των αγώνων του λαού, υιοθετείται από την κυβέρνηση για να κάμψει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, και να συνεχίσει να εφαρμόζει ανενόχλητη τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ρημάζουν το λαό και την εργατική τάξη, άλλωστε «μνημόνια και καταστολή πάνε πακέτο».

 

Καλούμε τους αγρότες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλους όσους πλήττονται από τη μνημονιακή λαίλαπα να στηρίξουν με την παρουσία τους την κοινή ενωτική κάθοδο των αγροτών, και να παλέψουν με τους αγρότες για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, ώστε να δείξουν στην πράξη ότι ο αυταρχισμός και οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν.

Προηγούμενο άρθρο Και πάλι στο «σπίτι» του ο Ερμής
Επόμενο άρθρο Την πίτα θα κόψουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Τεμπών