Ειδήσεις

Κοινή Δήλωση του Νίκου Παπαδόπουλου και Σύριζα


 

Ο  ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λάρισας καταδικάζει την ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας να στείλει κλητήριο θέσπισμα σε 10 αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας, με το οποίο κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη πρακτική, που έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α  απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενέργεια ποινικοποίησης κινητοποιήσεων, οποιασδήποτε κοινωνικής τάξης, καθώς και κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης και κάμψης του αγωνιστικού τους φρονήματος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι στο άρθρο 27 του Ν. 4356/2015, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, υπάρχει η πρόνοια, ότι σε περιπτώσεις πλημμελημάτων που αφορούν σε ασήμαντη χρονική διάρκεια και κινητοποιήσεις που συμβαίνουν για την προάσπιση  ευρύτερων κοινωνικών συμφερόντων αποφασίζεται η απαλλαγή των κατηγορουμένων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:

“H Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας βιάστηκε να προχωρήσει στην αποστολή κλητήριου θεσπίσματος σε 10 συνδικαλιστές του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, καταργώντας ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας.

Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας την επίλυση κοινωνικών αιτημάτων και όχι για να ταλαιπωρήσουν τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει το αγροτικό κίνημα.

Συνηθισμένα άλλωστε τα βουνά από τα χιόνια!”

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Ανάπτυξη και Ευρωπαϊκή Προοπτική για τη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος: Ο υπερπληθυσμός στις φυλακές δεν υπηρετεί τον σωφρονισμό