Ειδήσεις

Ομιλία για το «Μακεδονικό» ζήτημα στους Νέους του Αγίου Αχιλλίου


Η Σύναξη των Νέων του Αγίου Αχιλλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, πραγματοποιήθηκε, εκτάκτως, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, αντί της Τρίτης, που είναι η καθιερωμένη ημέρα συνάντησης κάθε εβδομάδα. Καλεσμένος του π.Ραφαήλ ήταν ο δικηγόρος Λάρισας, κ.Νικόλαος Τσιρέλης, ο οποίος παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριο το επίκαιρο θέμα: «ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ».

Ο κ.Τσιρέλης, με αμεσότητα και χρησιμοποιώντας αποκαλυπτικές διαφάνειες, ανέλυσε κατ’ άρθρο την ετεροβαρή, επαίσχυντη και βλαπτική «Συμφωνία Κοτζιά-Δημητρώφ» και τις δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας από τη βεβιασμένη επικύρωσή της. Παρουσιάστηκαν όλα τα σημεία της Συμφωνίας που προκαλούν άμεσα προβλήματα και μακροπρόθεσμη ζημία στα εθνικά μας συμφέροντα. Αποκαλύφθηκαν οι δόλιες ενέργειες των Σκοπιανών και η κατάφωρη παραβίαση, από την πλευρά τους, της προσυμφωνηθείσας διαδικασίας, με αποτέλεσμα να εισαχθεί η Συμφωνία προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς να έχουν τηρηθεί τα προαπαιτούμενα.

Κατέστη σαφές ότι αναιτίως εκχωρήθηκε στους Σκοπιανούς το δικαίωμα χρήσης του όρου Μακεδονικός για τη γλώσσα και την εθνικότητα, ότι απέκτησαν τη δυνατότητα ελέγχου των σχολικών μας βιβλίων, ότι θα μπορούν να επιβάλουν στη χώρα μας την απαγόρευση δημοσίων εκδηλώσεων για τη Μακεδονία, ότι θα αποκτήσουν δικαιώματα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, ότι θα μπορούν να καπηλεύονται την ονομασία και τη φήμη χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων και εμπορικών προϊόντων, ότι θα τους επιτρέπεται να ασκούν ελεύθερα επεκτατική πολιτική και προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και πολλά άλλα. Εκτέθηκε με σαφήνεια το πλήθος των εκτροπών από τις προβλέψεις τις Συμφωνίας και παρουσιάστηκαν οι νομικές δυνατότητες προσβολής της και η επιδίωξη δικαστικής ακύρωσής της στο μέλλον, μέσω των διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου.

Η παρουσίαση έκλεισε με τη διαπίστωση ότι «η 25η Ιανουαρίου 2019 αποτελεί, πλέον, την έναρξη του Νέου Μακεδονικού Αγώνα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει με τη ψήφιση της συμφωνίας. Τώρα αρχίζει!».

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΖΟΥΝΤΟ στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Δήλωση Χρήστου Κέλλα για τους τρείς Ιεράρχες