Ειδήσεις

Ο Χρήστος Κέλλας στην εκδήλωση Συλλόγου Τριτέκνων


«Μόνο μέσα από την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας μπορούμε να αντιστρέψουμε τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του λαού και την ασφάλεια της πατρίδας μας. Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της παράταξής μας,εξήγγειλε δέσμη μέτρων, που αφορούν, μεταξύ άλλων: την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, την στήριξη των νέων ζευγαριών, με επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην χώρα από οικογένειες που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια, ειδικό οικονομικό βοήθημα σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα, υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και πολλά ακόμη, που εμπεριέχονται στο πρόγραμμά μας».

 

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην ετήσια εκδήλωση  και βράβευση μαθητών του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Λάρισας.

 

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για τις συνεχείς δράσεις, αλλά και για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, εστίασε στις “εκρηκτικές”, όπως τις χαρακτήρισε, διαστάσεις, που έχει λάβει το δημογραφικό ζήτημα, τονίζοντας:

 

«Γνωρίζω τη δράση του Συλλόγου σας και θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη να στηρίζετε τις οικογένειες με τρία παιδιά. Ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο, ο καθημερινός σας αγώνας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, λόγω της έκρηξης του δημογραφικού ζητήματος.

Η γήρανση και η συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, απειλούν ευθέως, όχι μόνο το ασφαλιστικό σύστημα και την εθνική οικονομία, αλλά την ίδια την ύπαρξη της χώρας. Η κατάσταση τείνει να λάβει μη αντιστρέψιμη πορεία».

 

Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας, καταλόγισε στην Κυβέρνηση, έλλειψη βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, επισημαίνοντας:

 

«Τα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική προσαρμογή, λειτουργούν ως αντικίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας και πλήττουν τους τρίτεκνους. Αδιαφορεί για το δημογραφικό και συμπεριφέρεται με έναν τρόπο απαξιωτικό έως και εχθρικό απέναντι στην ελληνική οικογένεια εν γένει», ενώ απευθυνόμενος στους βραβευθέντες μαθητές, ανέφερε:

 

«Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί το παράδειγμά σας, είναι το παράδειγμα της αριστείας που έχει ανάγκη η χώρα. Κάνατε έναν τίμιο αγώνα και οι προσπάθειές σας ανταμείφθηκαν. Η δική σας χαρά μας κάνει περήφανους και χαρούμενους, καθώς είστε το όραμα και η ελπίδα μας για το μέλλον».

Προηγούμενο άρθρο O Μάξιμος Χαρακόπουλος για τα 4 χρόνια εξουσίας Τσίπρα
Επόμενο άρθρο Νέα Έργα στο Δήμο Κιλελέρ