Ειδήσεις

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα συμπράττει με τον σολίστ Δημήτρη Καρακαντά


Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 8.30 μ.μ.με μία μοναδική συναυλία με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον δικό μας Λαρισαίο διεθνή, Δημήτρη Καρακαντά στο βιολί.

 

Η εξαιρετική  ποιότητα είναι το σημείο αναφοράς του φεστιβάλ. Με τον προσεκτικά διαμορφωμένο σχεδιασμό του, τοποθετείται στις κορυφαίες επιλογές των φιλόμουσων, προκαλώντας τα βλέμματα της πανελλήνιας μουσικής σκηνής.

 

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών προσκαλείται για δεύτερη φορά από το Μουσικότροπο, μιας και η πρώτη τους επίσκεψη στην πόλη μας, άφησε εκπληκτικές εντυπώσεις. Ο  Δημήτρης Καρακαντάς, κάνει μια στάση στη γενέτειρά του, ερχόμενος από σειρά  συναυλιών σε όλα τα μέρη της γης.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών συγκαταλέγεται σε μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης.  Το διεθνές επαγγελματικό forum Classical:NEXT, ένας από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς για την πρόοδο και την καινοτομία στην κλασική μουσική, επέλεξε τη Φιλαρμόνια ως υποψήφια για βράβευση μεταξύ 23 νέων ορχηστρών και μεγάλων μουσικών συνόλων από όλο τον κόσμο.

 

Υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον Δημήτρη Καρακαντά-βιολί, θα παρουσιαστούν αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

 

Βιογραφικό Δημήτρη Καρακαντά 

Ο Δημήτρης Καρακαντάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε μαθήματα βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ έλαβε το δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί το 2005 στο ΚΩΘ στην τάξη τον καθηγητή Δ. Χανδράκη.

 

Από το 2005 μέχρι το 2012 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης, αρχικά στην τάξη του διασήμου καθηγητή Günter Pichler και από τον Οκτώβριο του 2009 στην τάξη της διεθνούς σολίστ Joanna Madroszkiewicz, καθώς και στο Τμήμα Μπαρόκ Βιολιού του Konservatorium της Βιέννης στην τάξη της Ulrike Engel. Από το 2012 σπουδάζει βιολί και μπαρόκ βιολί στη μεταπτυχιακή τάξη της Midori Seiler στη Hochschule für Musik F. Liszt της Βαϊμάρης.

 

Στη μουσική πορεία του έχει πετύχει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το 1ο Βραβείο και το βραβείο του κοινού στο 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων στην Μολδαβία, το βραβείο στον διαγωνισμό «Fidelio» της Ραδιοφωνίας της Βιέννης κ.α. Επίσης, υπήρξε υπότροφος του «Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ διεθνώς με σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει δώσει ρεσιτάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ταϊβάν κ.α.) σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών του κόσμου, καθώς και στις φημισμένες αίθουσες του Musikverein, του Konzerthaus και της Ραδιοφωνίας της Βιέννης.

 

Το 2011 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τα έργα για σόλο βιολί και τα ντουέτα για 2 βιολιά του Σίμου Παπάνα με τη συμμετοχή του Γιώργου Δεμερτζή και ο δίσκος «Alba Tanguera» με έργα για βιολί και κιθάρα με τον Θοδωρή Χαρό.

 

Παίζει με βιολί Paolo Antonio Testore φτιαγμένο στο Μιλάνο το 1757.

 

Αίθουσα συναυλιών, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 

Ώρα 8.30 μ.μ.

Τιμές: στην προπώληση 10 €, 6 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)

Στο ταμείο: 12 € , 8 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)

Προπώληση

Δευτέρα 10.00 – 13.00

Τρίτη 10.00 – 13.00

Τετάρτη 10.00 – 13.00

Πέμπτη 10.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00

Παρασκευή 10.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00

Σάββατο 11.00 – 14.00.

Την ημέρα της συναυλίας το βράδυ, το Ταμείο θα εξυπηρετεί από τις 19.00.

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα ακόμη νικηφόρο «θρίλερ» για τον Ερμή
Επόμενο άρθρο Εργαστήριο για άτομα με απώλεια ακοής στον Μύλο του Παππά