Ειδήσεις

Μ.Χαρακόπουλος: Προκαλείτε Ανήκεστο ζημία στα εθνικά ζητήματα


«Αν για μια στιγμή βγάλετε τις ιδεοληπτικές παρωπίδες σας, θα δείτε ότι η συμφωνία που φέρνετε δεν σβήνει το φυτίλι του σκοπιανού εθνικισμού και αλυτρωτισμού. Τον τροφοδοτεί και με άλλον δυναμίτη, για να σκάσει με μεγαλύτερη ισχύ όταν έλθει ο καιρός. Τα γνωρίζετε όλα αυτά και γι’ αυτό επιλέξατε να κινηθείτε στις επικίνδυνες ατραπούς, που είναι στα όρια της συνταγματικής εκτροπής. Να φτιάξετε με μπαλώματα, με πολιτικούς γυρολόγους, με βουλευτές με σημαία ευκαιρίας, μια κυβέρνηση κουρελού». Τα παραπάνω υπογράμμισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανεότι «αν η βλάβη, που προκαλέσατε στην οικονομία θα θεραπευθεί με μια άλλη πολιτική, φοβούμαι ότι η ζημιά που προκαλείτε στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα στο μακεδονικό ζήτημα θα καταστεί ανήκεστος, μετά την επικύρωση της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Χειριστήκατε με ασυγχώρητη επιπολαιότητα και περισσή ελαφρότητα τα εθνικά ζητήματα, για να οδηγηθούμε από υποχώρηση σε υποχώρηση, χάνοντας όσα όλες οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις είχαν καταφέρει. Φθάσαμε στο σημείο, ο αλβανικός εθνικισμός αποθρασυμμένος από την χαλαρή εξωτερική πολιτική της Αθήνας, να διώκει απηνώς τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης στις εστίες του».

 

Διαρκές όνειδος…

Για την επίθεση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της Κυριακής το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «φτάσαμε στο σημείο οι άνθρωποι που είχαν συνταχθεί για χρόνια με κάθε λογής αγανακτισμένους, που είχαν επιδοθεί σε κάθε είδους ασχήμιες, προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους, που σήκωναν κρεμάλες και απειλούσαν με εξοντώσεις, τώρα να μη διστάζουν να ρίξουν ληγμένα χημικά σε γέροντες και παιδιά. Τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή δεν θα λησμονηθούν. Θα συνοδεύουν και στο μέλλον αυτούς που έδωσαν τις εντολές, ως διαρκές όνειδος. Καταδεικνύοντας και το ανύπαρκτο πολιτικό τους σθένος, που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προτίμησαν να καλυφθούν πίσω από αστείες δικαιολογίες».

 

“Ψαλίδι” στην ιστορία

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται την ιστορική αλήθεια, γιατί θα πέσει «ψαλίδι», υπό την απειλή των ποινών από τα διεθνή δικαστήρια, με βάση την κατάπτυστη συμφωνία που φέρνετε στη Βουλή.Και αυτά τα λένε ιστορικοί με γνώση, τα λένε διπλωμάτες με πείρα, τα λένε οι ιεράρχες όχι μόνον της Μακεδονίας μας, αλλά όλης της Ελλάδας.Αλλά για εσάς, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εσείς έχετε ήδη βγάλει το μεγάλο ψαλίδι. Ήδη αρνείστε την γενοκτονία των Ποντίων, ήδη βγάλατε τον Επιτάφιο του Περικλή από τη διδακτέα ύλη, ήδη περικόπτετε τα αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά. Στον Παύλο Μελά θα κολλήσετε;»

 

Γυρολόγοι πολιτικοί…

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ένας βουλευτής που εκλέχτηκε με ψήφους νεοδημοκρατών, σήμερα να υποστηρίζει την άγρια επίθεση στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία και την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών;Αυτή η εικόνα του πολιτικού συστήματος δεν αξίζει στην Ελλάδα, δεν ταιριάζει στο δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Η μόνη καθαρή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι η προσφυγή στις εκλογές, στον κυρίαρχο λαό. Να είναι αυτός που θα έχει τον τελικό λόγο. Θέλει τη συμφωνία ή όχι; Θέλει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ή όχι;».Και κατέληξε απευθυνόμενος στους βουλευτές «σας καλώ πριν δώσετε ψήφο στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, να αναμετρηθείτε με τη συνείδησή σας ενθυμούμενοι, αυτό που έγραψε ο μεγάλος Παλαμάς: ‘‘Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί!’’»

Προηγούμενο άρθρο Έντεκα νέα έργα 4,8 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο «Ένα αλλιώτικο σπίτι… σαν παραμύθι!» στη Δημοτική Πινακοθήκη