Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι επιτελούν εθνική αποστολή

23 Ιανουαρίου 2019

«Μεταλαμπαδεύοντας από γενιά σε γενιά τον κοινό πολιτισμικό μας πλούτο που μοιραζόμαστε ως μείζον ελληνισμός, από την Βόρειο Ήπειρο μέχρι την Κύπρο και από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Κωνσταντινούπολη, επιτελούμε εθνικό καθήκον». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης για το νέο έτος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη την νέα πρόεδρο κ. Αγγελική Γεροβασίλη και το νέο ΔΣ σημειώνοντας ότι «το έργο που επιτελείτε εσείς εδώ στον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και σε κάθε σύλλογο και στην τελευταία εσχατιά της πατρίδας είναι πολύ σημαντικό. Συμβάλετε στη διατήρηση των ηθών και εθίμων, μας υπενθυμίζετε τις ρίζες μας, ενισχύεται έτσι την εθνική μας ταυτότητα και αυτογνωσία. Και τούτο είναι σημαντικό γιατί διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί τα τελευταία χρόνια επαναφέρουν τη γνωστή θεωρία του Φαλμεράυερ περί δήθεν εθνικής ασυνέχειας. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγαλέξανδρου, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο των βόρειων γειτόνων μας που επιβουλεύονται την ιστορική μας κληρονομιά. Μεταλαμπαδεύοντας, λοιπόν, από γενιά σε γενιά τον κοινό πολιτισμικό μας πλούτο που μοιραζόμαστε ως μείζον ελληνισμός, από την Βόρειο Ήπειρο μέχρι την Κύπρο και από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Κωνσταντινούπολη, συνεχίζουμε αυτήν την παράδοση και το εθνικό καθήκον».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχόμενος «υγεία, χαρά και προκοπή» για το νέο έτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που «σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νομού μας, μπαλκόνι στο Αιγαίο, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται οι κάτοικοι παράγοντας πολιτισμό».

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


    None Found
Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC