Ειδήσεις

Κέλλας: Η δημοκρατία, θεμέλιο για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών


«Η επίσκεψήσας, σήμερα, στη Βουλή, έρχεται σε μια έντονη και φορτισμένη περίοδο, καθώς η κυβέρνηση ζήτησε  ψήφο εμπιστοσύνης, για να συνεχίσει το έργο της και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που θα παραδώσει “μακεδονική εθνότητα” και “μακεδονική γλώσσα” στους Σκοπιανούς.Επομένως, υπό μια έννοια, ζείτε ιστορικές στιγμές, μόνο που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τις καταγράψουν ως μελανές…».

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε, τη Δευτέρα,στο κοινοβούλιο,ο αν. Τομεάρχης Παιδείαςτης ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του  4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, κκ. Νάστα Γεώργιο, Γκορτσίλα Βάσω, Χαρισούλη Ιωάννη, Τσιλιάκο Βασίλειο, Αλεξίου Χρήστο, Ευθυμίου Φιλιώ, Ιωακειμίδου Σίσσυ, Μπουλουμπάση Κατερίνα και Σφυρίδη Κατερίνα.

«Σήμερα, μάλιστα, θα είχα την τιμή να παρακολουθήσετε την ομιλία μου, ως Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις απορροφήσεις των ΤΕΙ από τα ΑΕΙ, που αφορά και την πόλη μας, τη Λάρισα, αλλά η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, άλλαξε το πρόγραμμα των εργασιών της Ολομέλειας», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός, που είχε έναν λόγο παραπάνω να είναι ιδιαίτερα ευτυχής που υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές, καθώς και ο ίδιος είχε φοιτήσει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ο κ. Κέλλαςενημέρωσε τα παιδιά για τη λειτουργία του κοινοβουλίου, απαντώντας,συγχρόνως,σε ερωτήσεις τους, ενώ στάθηκε στην αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, επισημαίνοντας:

«Τούτος εδώ ο χώρος, όσο και αν τα τελευταία χρόνια δέχεται τριγμούς, είναι χώρος δημοκρατίας, ελευθερίας, σταθερότητας.

Μπορεί σήμερα να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα, όμως, θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά κάθε εκτροπή της από τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η Δημοκρατία είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά και η μεγαλύτερη κληρονομιά των αρχαίων μας προγόνων. Οφείλουμε να προστατεύουμε το πολίτευμά μας ως “κόρη οφθαλμού”, καθώς  αποτελεί το θεμέλιο για μια υγιή χώρα και για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μ.Χαρακόπουλος: Όχι αλά καρτ καταδίκη της βίας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Έργο που αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής»