Ειδήσεις

Αγώνας επιβίωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους


Συνάδελφοι, συναδέλφισες αγρότες κτηνοτόφοι. Την Τετάρτη 16-01-19 πραγματοποιήσαμε σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και τα προβλήματά μας τόσο σε γενικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Από την συζήτηση καταλήξαμε πως είναι προϋπόθεση η συμμετοχή  και συζήτηση για  οποιαδήποτε απόφαση αγώνα των περισσότερων από μας.

Αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής και  μάλιστα πολλά από αυτά ανταμώνουν με προβλήματα άλλων περιοχών όπως η μείωση της τιμής γάλακτος , ο παγετός και η μείωση της κτην. Παραγωγής, οι καταστροφές στις καλλιέργειες από αγριογούρουνα, η αμπελοκαλλιέργεια και τα 2ήμερα, η ένταξη του καπνού στα deminimis, η ένταξη στον ΕΛΓΑ και άλλων ζημιογόνων αιτιών για την κτηνοτροφία και γεωργία κ.α.

Συντασσόμαστε με την γενική κατεύθυνση των αιτημάτων  που μπαίνουν από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ως μέλη της και προτείνουμε την στήριξη ενιαίου μπλόκου, προκειμένου να καταστεί πιο δυνατή η φωνή μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει αυτό, όμως η αναγκαιότητα οργανωμένης και  αποτελεσματικής  παρέμβασης επιβάλλει τέτοια μορφή.

Αποτελεί για μας αγώνα επιβίωσης και πρέπει να συμπυκνωθεί σε αγώνα που άμεσα θα εστιάζει σε αιτήματα και  θα αφορούν:

  • Την απώλεια εισοδήματος
  • Την φορολογία
  • Το ασφαλιστικό
  • Τις εγγυημένες τιμές
  • Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με 100% αποζημιώσεις
  • Το πάγωμα δανείων και κατασχέσεων

Προτείνουμε να προηγηθούν συνελεύσεις των συλλόγων και χωριών που θα  επικαιροποιήσουν αιτήματα και μορφές αγώνα και να ξαναγίνει συνάντηση την ΤΕΤΆΡΤΗ 23-01-19 στην Ελασσόνα.

Οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι Επ. Ελασσόνας

Προηγούμενο άρθρο Μ.Χαρακόπουλος,για ΤΕΙ Λάρισας και ΤΕΙ Κρήτης
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε σε ενεχυροδανειστήριο