ΔΩΡΕΑΝ ΊΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ


 Η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας αξιοποίησε την ευκαιρία του συγχρηματοδοτούμενου με την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ψηφιακή Σύγκλιση και κατέθεσε Τεχνικό Δελτίο Έργου την 21/1/2009 με τίτλο «Προώθηση Ευρυζωνικών Υπηρεσιών και Εφαρμογών με χρήση Wi-Fi Hot Spots στην ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας».

Το έργο σχεδιάστηκε από την ομάδα της ΤΕΔΚ και περιλάμβανε τη Δημιουργία Ασυρμάτων Δικτύων διασποράς Ελεύθερου και δωρεάν internet σε αστικά σημεία και τουριστικές περιοχές του Νομού Λάρισας.

Η προσπάθεια της ομάδας έργου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχουν ακόμη στην περιοχή μας οικισμοί οι οποίοι δεν έχουν Ευρυζωνική σύνδεση.

Με τον συνδυασμό ωστόσο των δύο Ευρυζωνικών έργων που εκτελούσε η ΤΕΔΚ και σε συνεργασία με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, έγινε εφικτή η υλοποίηση του έργου.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ανάδοχος εταιρία Dotsoft επέλεξε τη γείτονα και έμπειρη υπεργολάβο εταιρία του Δήμου Τρικκαίων e-Trikala A.E. να εγκαταστήσει το Δίκτυο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα 70 κόμβοι διασύνδεσης και εκπομπής έχουν εγκατασταθεί στον Νομό, στους παρακάτω Δήμους/Κοινότητες:

Αγιάς, Αμπελώνος, Γιάννουλης, Γόννων, Ελασσόνας, Ευρυμενών, Κάτω Ολύμπου, Κιλελέρ, Κοιλάδας, Λάρισας, Λιβαδίου, Μακρυχωρίου, Μελίβοιας, Νέσσωνος, Ολύμπου, Πλατυκάμπου, Πολυδάμαντα, Ποταμιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, καθώς και στις κοινότητες Αμπελακίων, Βερδικούσσας, και Τσαριτσάνης.

Η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή του δικτύου έγινε την 20ή/12/2009 και έως και σήμερα, οι Δημότες και οι επισκέπτες απολαμβάνουν το προνόμιο της δωρεάν πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στην πόλη της Λάρισας, επανασχεδιάστηκε το δίκτυο που αρχικά προέβλεπε η μελέτη εφαρμογής καθόσον εκμεταλλευτήκαμε την ύπαρξη εκτενούς δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Λαρισαίων.

Η πρωτοτυπία του δικτύου της πόλης της Λάρισας συνίσταται στο ότι οι εγκαταστημένοι κόμβοι δρομολογούν τη ζήτηση των χρηστών για internet στον Κεντρικό κόμβο των οπτικών ινών που είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο της πόλης.

Εκεί – και με προσφορά του αναδόχου – λειτουργεί υπολογιστικό σύστημα (server) το οποίο φιλτράρει τη ζήτηση για πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποκλείοντας την είσοδο σε σελίδες παράνομου υλικού, κατεβάσματος μεγάλων αρχείων μουσικής και ταινιών.

Ο Δήμος της Λάρισας εκπέμπει σήμερα από τα παρακάτω 15 σημεία: Δημαρχείο – Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Δημάρχου Λαμπρούλη, Μύλος του Παπά – ΚΤΕΛ, Δημοτικό Ωδείο, «Χατζηγιάννειο» – Τρίγωνη πλατεία, ΔΕΤΠΟΛ,

Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ιατρική Σχολή – Πλατεία Ταχυδρομείου,

Πλατεία Ηρώων Κατοχής, Πλατεία Εβραίων, ΔΕΥΑΛ, Πλατεία ΟΣΕ, Δημοτική Πινακοθήκη, ΤΕΕ, Όχθη Πηνειού

Ο κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κ. Τζανακούλης τονίζει:

«Όπως αντιλαμβάνεστε, η όλη μας προσπάθεια έγινε με τον πλέον οργανωμένο τρόπο για μεγιστοποίηση της χρηματοδοτικής ευκαιρίας που μας δόθηκε μέσα από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση.

Το δημοτικό προϊόν που προσφέρεται αποτελεί ένα εργαλείο για τον κάθε χρήστη για τη διεύρυνση της πληροφόρησής του μέσα από τον αστείρευτο όγκο πληροφοριών που σήμερα προσφέρεται από το Διαδίκτυο.

Η ανταλλαγή e-mails διευκολύνει την επικοινωνία των χρηστών και η ελεγχόμενη πρόσβαση στο περιεχόμενο δημιουργεί ένα ασφαλές οικογενειακό προϊόν.

Σας προτρέπουμε για αναζήτηση με τον φορητό υπολογιστή σας ή με το PDA ή το smartphone σας για κόμβο εκπομπής του δικτύου μας. Μπείτε και περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Συστήστε τη χρήση στα παιδιά σας έχοντας τη σιγουριά των σελίδων που επισκέπτονται. Αλληλογραφήστε και επικοινωνήστε «ψηφιακά» με όλα τα σημεία του πλανήτη. Συνομιλήστε με συμπολίτες σας με εικόνα και ήχο».

 Ειδικό περίπτερο επίδειξης της χρήσης της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο που δημιούργησε η ΤΕΔΚ θα λειτουργεί από σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Το περίπτερο θα λειτουργεί μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τη χρήση του δικτύου, αλλά και τα σημεία πρόσβασης στη Λάρισα και το νομό.

Προηγούμενο άρθρο Το πιο σύγχρονο γυμναστήριο στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Επιβολή προστίμων για κάπνισμα από την Δημοτική Αστυνομία