Πρωτοσέλιδο

Εγκαινιάστηκε το περιφερειακό Ιατρείο Αρμενίου


Εγκαινιάστηκε, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, το Περιφερειακό Ιατρείο Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Αντωνίου ανέφερε: «Εγκαινιάσαμε σήμερα το ιατρείο του Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ. Το ιατρείο έχει στελεχωθεί άμεσα από δύο γιατρούς με ειδικότητα τη γενική ιατρική. Η διοίκηση της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να προβεί στην αναβάθμιση των υγειονομικών δομών του δήμου Κιλελέρ, δηλαδή του Π.Ι. Νίκαιας και Π.Ι. Αρμενίου, μέσω της προσεχούς μετατροπής τους σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το. Μ.Υ.) Αυτονόητο είναι πως η αναβάθμιση τους θα σημάνει εκτός των άλλων και την ενίσχυση τους με αντίστοιχο προσωπικό. Η γεωγραφική θέση του Αρμενίου, στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, καθιστά το ιατρείο εξόχως σημαντικό γιατί δύναται να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας κοινοτήτων και των δύο νομών. Με την έναρξη λειτουργίας του ιατρείου η πρωτοβάθμια υγεία στην ευρύτερη περιοχή αποκτά άλλον, διευρυμένο χαρακτήρα. Η συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα με το δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο ήταν υπέρ το δέον αποδοτική. Κατανοήσαμε αμφότεροι την ανάγκη προώθησης του έργου και με ταχείς ενέργειες ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σήμερα παραδίδουμε το ιατρείο στους κατοίκους της περιοχής καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό της ανάγκες τους στον τομέα της υγείας».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος,αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε: «Παραχωρήσαμε  στην 5η ΥΠΕ του κτήριο όπου θα στεγαστεί το ιατρείο Αρμενίου. Η δημοτική αρχή παρέλαβε ημιτελές το κτήριο,του οποίου ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ξεκίνησε επί της δημαρχίας των κκ Μεριστούδη και Καλαμπαλίκη, πρώην δημάρχων Αρμενίου, και προέβη στην αποπεράτωσή του. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ιατρείο, όσον αφορά το Δήμο Κιλελέρ, θα εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειονότητα των χωριών της οδού Βόλου. Διαθέσαμε ως Δήμος από την αρχήτης κατασκευής μέχρι και σήμερα το ποσό των 300.000 Ευρώ περίπου για να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε το κτήριο στην 5η ΥΠΕ. Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υπόψη το θετικό προηγούμενο της συνεργασίας με την 5η ΥΠΕ και με τον διοικητή της τον κ. Αντωνίου προσωπικά αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, που είναι αρωγός σε κάθε  μας προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου της Υγείας, ότι το ιατρείο θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και θα δώσει λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας τους».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του έργου, τόνισε ότι η Υγεία των πολιτών είναι το κυρίαρχο μέλημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εξήρε την άριστη συνεργασία του τόσο με το Δήμο Κιλελέρ όσο και με την 5η ΥΠΕ.

Η διευθύντρια του παραρτήματος Λάρισας του ΕΚΑΒ κα Βασιλική Αυγέρη χαιρέτισε την ολοκλήρωση του έργου και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου να γίνει το ΠΙ Αρμενίου σταθμός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έτσι ώστε να εξυπηρετεί άμεσα τα όποια συμβάντα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σ. Καλέτσιος, Ι. Κουκούτσης, Ι. Μπακαλόπουλος, Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Αραμπατζής, Ι.Πινάκα, Τρ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Γ. Καρυούδης, οι πρόεδροι των ΤΚ Δ. Καραμήτρος, Απ. Κοντογιάννης, Β. Ντελόπουλος, Θ. Σκρίμπας και Γ. Τσικόπουλος και μέλη των ΤΣ, οι πρώην δήμαρχοι Δ. Καλαμπαλίκης, Αθ. Κοκκινούλης, Γ. Μεριστούδης, και Αλ. Χονδρονάσιος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Διαλύετε τα ΤΕΙ – Θέλετε να ελέγξετε και την ΑΔΙΠ
Επόμενο άρθρο Τιμητική εκδήλωση για φορείς που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο