Ειδήσεις

Έρχεται το Μουσικότροπο στη Λάρισα


Το Φεστιβάλ που μας έκανε να ακούμε τη μουσική αλλιώς!

Μουσικότροπο, Φεβρουάριος 2019.

Μεγάλες ορχήστρες, μεγάλοι μαέστροι και καλλιτεχνικές προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Το Μουσικότροπο είναι ένα μουσικό φεστιβάλ, μια συνολική μουσική παρέμβαση, που τα τελευταία χρόνια φέρνει τη Λάρισα στο επίκεντρο των μουσικών γεγονότων της Ελλάδας.

Το μουσικόφιλο κοινό απολαμβάνει συναυλίες υψηλού επιπέδου. ενώ οι μουσικοί, οι εκπαιδευτικοί της μουσικής και οι καλλιτέχνες όλων των βαθμίδων επωφελούνται με πρωτότυπα σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων αποτελούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και οι παραστάσεις για σχολεία, συμβάλλοντας καθοριστικά και ποικιλόμορφα στην πολιτιστική κουλτούρα της πόλης.

Στο παρελθόν, το Φεστιβάλ Μουσικότροπο έχει φιλοξενήσει την Φιλαρμόνια ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, το μουσικό σύνολο Piandaemonium, την Δόμνα Ευνουχίδου, την Θεοδώρα Μπάκα, την Σαβίνα Γιαννάτου, τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, τον Δημήτρη Καρακαντά, τον Κώστα Ράπτη, τον Σωκράτη Σινόπουλο και πολλές ακόμη προσωπικότητες της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.

Το Μουσικότροπο ξεκίνησε με την πρωτοβουλία και έμπνευση του Λαρισαίου πιανίστα Χρήστου Λενούτσου και διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το φετινό πρόγραμμα από την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Προηγούμενο άρθρο Ο Χ.Κέλλας στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Έμπειρη στην Α1 από τα 18 της!