Ειδήσεις

Μάξιμος: Να καταδικάσει η κυβέρνηση το bullying Πολάκη στη Δικαιοσύνη!


«Επί των ημερών σας διολισθαίνει συνεχώς το κράτος δικαίου. Μην κυκλοφορείτε αυτές τις μέρες στο κέντρο, μπορεί να συναντήσετε τον κ. Κουφοντίνα να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, εκεί που δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη, εκεί που δολοφόνησε τον Βρανόπουλο, εκεί που δολοφόνησε τον Αξαρλιάν». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στον αν. υπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στην τηλεόραση τος ALPHA και στην εκπομπή “ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ” με τους δημοσιογράφους κα Ράνια Τζίμα και κ. Σπύρο Λάμπρου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι αυτή κατήργησε «τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπου έμπαιναν οι τρομοκράτες και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πάρουν άδεια και να βγουν έξω» και συνέχισε «διευκολύνατε με τις αλλαγές που κάνατε στο θεσμικό πλαίσιο και δίνετε τη δυνατότητα να βγαίνουν, και ο αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη να κυκλοφορεί ελεύθερος. Σε όλο τον κόσμο οι τρομοκράτες είναι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε το ότι «τα Εξάρχεια λειτουργούν πια ως φυτώριο μια νέας τρομοκρατίας».

Για το ζήτημα της Novartis ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση από την προηγούμενη χρονιά κατέστησε σαφές ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας. Ο υπουργός, ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσίασε την υπόθεση της Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Με μάρτυρες, η αξιοπιστία των οποίων ελέγχεται πια, όπως ο συγκεκριμένος που από προστατευόμενος μάρτυρας κατέστη κατηγορούμενος, η κυβέρνηση επιχείρησε να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη δυο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών. Η υπόθεση Novartis, αναμφίβολα, είναι ένα σκάνδαλο οικονομικής φύσεως παγκοσμίου διαστάσεως στο οποίο εμπλέκονται γιατροί, τεχνοκράτες. Πολιτικά πρόσωπα δεν είδαμε να εμπλέκονται πουθενά. Αν υπάρχουν εμπλοκές, να αποκαλυφθούν. Αλλά η χθεσινή τοποθέτηση, οι δηλώσεις του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα ότι του ζητήθηκε από λειτουργούς της δικαιοσύνης να καταθέσει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, του Αντώνη, Σαμαρά, του αντιπροέδρου της ΝΔ, του κ. Γεωργιάδη και του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος του κ. Στουρνάρα, δημιουργούν εύλογα, νομίζω, την εντύπωση ότι εδώ μιλούμε για μια υπόθεση που έχει διαστάσεις σκευωρίας». Πρόσθεσε δε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «δοκιμάζεται η βασική διάκριση των εξουσιών, που είναι η δικαστική, η εκτελεστική και η νομοθετική. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σας εγκαλεί για θεσμική εκτροπή, σας εγκαλεί για το bullying που ασκεί ο κ. Πολάκης. Ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας με το bullying που ασκεί δημιουργείται η εντύπωση ότι εργαλειοποιείτε τη δικαιοσύνη για να κάνετε πολιτική. Επί των ημερών σας δοκιμάζεται το κράτος δικαίου στη χώρα». Απευθυνόμενος στον κ. Σαντορινιό τον κάλεσε δημόσια να καταγγείλει «τη στάση του συναδέλφου του κ. Πολάκη στο υπουργικό συμβούλιο».

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Να προσδώσουμε στη μεσαία τάξη ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ: Εκδήλωση βράβευσης παιδιών μηχανικών