Ειδήσεις

Εορτάζει η Εκκλησία την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Γεδεών


Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου εορτάζει η Εκκλησία την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Γεδεών, ο οποίος φέτος συμπληρώνει διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του (1818-2018) και με την ευκαιρία αυτή θα λάβουν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
  • Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ: Μέγας Πανηγυρικός  Πολυαρχιερατικός  Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.
  • Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 7.30π.μ: Όρθρος και Πανηγυρική  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και εν συνεχεία στις 10.45π.μ η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της χαριτοβρύτου Κάρας  του Αγίου Γεδεών στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου, με την συμμετοχή του Ιερού κλήρου, των Αρχόντων του τόπου και του ευσεβούς λαού.
  • Κυριακή 30 Δεκεμβρίου (απόγευμα) στις 6.00μ.μ: Μουσική Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με τη συμμετοχή της χορωδίας της Βυζαντινής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και την παρουσίαση του βιβλίου «Οι εκκλησίες της νέας Ιερουσαλήμ».
Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών στην Λάρισα
Επόμενο άρθρο Με Πέννυ Μπαλτατζή και Bailemos στο Φρούριο