Δήλωση Ροντούλη για αποζημιώσεις βαμβακοπαραγωγών


 Επιτέλους, οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν. Ο κ. Σκανδαλίδης αποκάλυψε την πραγματικότητα, που προσπάθησε να συσκοτίσει κατά την έλευσή του στη Λάρισα. Παραδέχτηκε, δηλαδή, εντός Βουλής, ότι οι αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς για το πράσινο σκουλήκι θα δοθούν μέσω ΠΣΕΑ και όχι ως κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

 Αυτό σημαίνει ότι οι πληγέντες παραγωγοί θα πάρουν ελάχιστα χρήματα και έπειτα από χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν την έγκριση της Ε.Ε.

Θυμίζουμε ότι πρώτοι είχαμε προβλέψει την κατάληξη που θα είχε το ζήτημα των αποζημιώσεων για το πράσινο σκουλήκι και, μάλιστα, ευθαρσώς, ενώπιον του ιδίου του κ. Σκανδαλίδη στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Imperial», προειδοποιήσαμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να μην τολμήσει να αδικήσει τους Θεσσαλούς παραγωγούς, καθόσον το εκλογικό χαστούκι στην κάλπη του Νοεμβρίου προβλέπεται οδυνηρό και ηχηρό.

Ο κ. Υπουργός δεν μας άκουσε. Τώρα, λοιπόν, ο κεχρισμένος της Κυβέρνησης υπ. Περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Παπατόλιας, θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Το μαύρο θα πέσει σύννεφο, γιατί ο εμπαιγμός δεν αντέχεται.

Καλύτερα, λοιπόν, ο κ. Σκανδαλίδης να μην έρθει στη Θεσσαλία, για να πατρονάρει τον κ. Παπατόλια, όπως εγράφη στον Τύπο, αφού μάλλον τον έχει «κάψει» τον άνθρωπο.

Εν κατακλείδι, αγροτική πολιτική με παχιά λόγια και με «φιρμάτα συνολάκια», φτιαγμένα για τα αθηναϊκά σαλόνια, δεν γίνεται. Δυστυχώς, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και άσχετη. Αλίμονο στον Έλληνα παραγωγό.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση αντιπεριφερειαρχών στο φρούριο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Το πιο σύγχρονο γυμναστήριο στην Ελλάδα