Λεύκωμα και νέο ημερολόγιο απο τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελάτειας

27 Δεκεμβρίου 2018

Στην έκδοση ενός πανέμορφου  λεύκωματος που συνοδεύεται μαζι με το ημερολόγιο του συλλόγου  για το νέο έτος 2019  προχώρησε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας .

Μετά την επιτυχημένη έκθεση του Ελατειώτη εκπαιδευτικού Γιάννη Μάγγου με θέμα «Σήμερα Γάμος γίνεται» οπου διοργάνωθηκε τον Απρίλιο με την βοήθεια του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού οργανισμού (ΔΟΠΑΠΕΠ) του Δήμου Τεμπών, στο Δημοτικό σχολείο του χωριού με φωτογραφίες γάμου που τελέστηκαν εκείνη την εποχή ,ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός  Σύλλογος του χωριού προχώρησε στην έκδοση λεύκωματος που περιέχει το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης με  236 φωτογραφίες .

Ό πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας κ.Λάμπρος Ζάρρας δηλωσε:
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας με την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει  αγκάλιασε την πρόταση του συγχωριανού μας- εκπαιδευτικού Γιάννη Μάγγου και βοήθησε στην υλοποίηση του πολύτιμου αυτού έργου.

Ο Γιάννης Μάγγος μετά την επιτυχημένη  έκθεσή του και ύστερα από κοπιαστική και συστηματική συγκέντρωση και επεξεργασία φωτογραφιών , μας παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι με  236 φωτογραφίες γάμων που τελέσθηκαν στην Ελάτεια και αποτυπώνουν πρόσωπα, γεγονότα, ήθη και έθιμα του χωριου. Είναι ένα πέρασμα 70 χρόνων (1910-1980) και μια αφήγηση αναμνήσεων μιας εποχής που έχει περάσει και που αξίζει να αναδείξουμε και να θυμόμαστε.

Συγχαρητήρια και έπαινος του αξίζουν για την ιστορική παρακαταθήκη που αφήνει στην Ελάτεια και εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου, τόσο στον ίδιο, όσο και στους υπόλοιπους συντελεστές.
Μοναδικός σκοπός της έκδοσης του λεύκωματος είναι να πράξουμε το χρέος μας και να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές μια σημαντική καταγραφή της ιστορίας του τόπου μας.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλοι οι συνεργάτες μου δινουμε την υποσχεση οτι θα συνεχίσουμε να αναδεικνυουμε παρομοια θεματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος του τόπου μας στο μέλλον

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC