Ειδήσεις

«Παλιοσειρά» ετών 22…


Η Ιωάννα Τουλουμτζίδου του ΝΟΛ έχει συμπληρώσει μια δεκαετία στη γυναικεία υδατοσφαίριση

Η Ιωάννα Τουλουμτζίδουείναι από τις παλιότερες αθλήτριες του ΝΟΛ αν και μόλις  22 ετών (γενν. 1996), γέννημα – θρέμμα Λαρισαία. Ασχολείται με την υδατοσφαίριση από την ηλικία των 12 ετών (από το 2008 στον ΝΟΛ) ενώ η πρώτη της επαφή με την πισίνα ήταν στην ηλικία των 11.  Στα 17 της πέρασε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετακόμισε στην Αθήνα και τον Τρίτωνα Αμαρουσίου όπου και έπαιξε για 3 χρόνια, ενώ στην Αθήνα παράλληλα με τη σχολή και την προπόνηση, δούλευε ως προπονήτρια σε μικρή πισίνα. Στο 4ο έτος των σπουδών μου (2017-2018) αποφάσισε να γυρίσει στην ομάδα της πόλης της, τον ΝΟΛ, όπου και επέστρεψεκαι ήταν μέλος της ομάδας που ανέβηκε στην Α1 και φέτος ανανέωσε ξανά και παίζει μαζί του στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου πόλο.

Σε δηλώσεις της η Ιωάννα Τουλουμτζίδου για το πως είδε τον ΝΟΛ στα μέχρι τώρα παιχνίδια του μας είπε:

Πιστεύω πως με τον ΝΟΛ ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά….από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τη Γλυφαδα δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία…στο εντός έδρας παιχνίδι με την Πάτρα (3ο του α’ γύρου) κάναμε μια μικρή κοιλιά αλλά εκτός αυτού και της ξαφνικής αλλαγής του προπονητή, καταφέραμε να το ξεπεράσουμε και να παλέψουμε τα επόμενα παιχνίδια με αποκορύφωμα το παιχνίδι του κυπέλλου το οποίο διεξήχθη στη Λάρισα με αντίπαλο το Νηρέα Χαλανδρίου, όπου το χάσαμε στα πέναλτι, καθώς κατά την κανονική διάρκεια του αγώνα ήρθαμε ισόπαλοι με 9-9.

Είναι προφανές ότι παιχνίδι με παιχνίδι, βελτιωνόμαστε όλο και πιο πολύ, και είναι φυσιολογικό να χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω χρόνο για να δείξουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο στο νερό διότι είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα με νέες παίκτριες στη σύνθεση της.

Δεδομένου ότι έχει παίξει παλιότερα στην Α1, στην Αθήνα, με τον Τρίτωνα, για τις διαφορές με το ΝΟΛ και τη Λάρισα, τόνισε:

Ναι, έχω παίξει 3 χρόνια (2014-2017) στην Α1 με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Οι διαφορές ανάμεσα σ αυτές τις δύο ομάδες είναι πολλές. Αρχικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Στον Τρίτωνα παρόλο που είχα δεθεί αρκετά με τις συμπαίκτριες μου και έκανα φιλίες από την πρώτη κιόλας χρόνια που κρατάνε ακόμη και σήμερα ένιωθα σαν… μεταγραφή…ότι δεν είμαι στη βάση μου.

Από την άλλη στην Λάρισα, πέρα από το γεγονός ότι γνωρίζω αρκετά καλά τα κορίτσια και είναι φίλες μου πολλά χρόνια τώρα, κάθε φορά που μπαίνω στην πισίνα νιώθω ότι είμαι στη βάση μου (που λέγαμε πριν), στο σπίτι μου. Ποιος αθλητής-τρία άλλωστε δεν νιώθει υπέροχα όταν εκπροσωπεί την ομάδα της πόλης του…

Αγωνιστικά τώρα, στον Τρίτωνα μου δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να παίξω στην Α1. Δεδομένου ότι ήμασταν λίγα κορίτσια που βγάζαμε τους αγώνες, αυτό μου έδωσε μεγάλη εμπειρία που στην Λάρισα τότε δεν θα μπορούσα να αποκτήσω. Είναι διαφορετικό να ανταγωνίζεσαι ομάδες της Α2 και διαφορετικό να ανταγωνίζεσαι ομάδες της Α1 όπως είναι ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, που παίζουν παίκτριες παγκόσμιου κλάσεως.

Από άποψη οργάνωσης δεν θα μπω σε κάποια σύγκριση. Θα πω απλώς πως στη Λάρισα τα πράγματα είναι άψογα και ό,τι χρειαζόμαστε τις περισσότερες φορές μας παρέχεται.

Για το πως βλέπει τη συνέχεια δήλωσε:

Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον… Πιστεύω στην ομάδα μου, στις συμπαίκτριες μου και στις  δυνατότητες που έχει η κάθε μία ξεχωριστά και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και με αφοσίωση, το καλό αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να έρθει.

Όσο για το ποια είναι τα σχέδια της Ιωάννας Τουλουμτζίδου για το μέλλον;

Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι αρχικά να τελειώσω με τη σχολή μου και να πάρω το πτυχίο μου. Σίγουρα θα γυρίσω στη Λάρισα μετά από αυτό και θα προσπαθήσω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ειδικότητα που ολοκλήρωσα στη σχολή, που δεν είναι άλλη από την ειδικότητα της υδατοσφαίρισης.

5) Η υδατοσφαίριση μπορεί να γίνει αγαπημένο άθλημα των Λαρισαίων; Και πως;

Είναι λιγάκι δύσκολο γιατί παρολο που έχουμε καταφέρει σπουδαία πράγματα στο χώρο της υδατοσφαίρισης, η πόλη μας δεν το έχει αγκαλιάσει αρκετά το συγκεκριμένο άθλημα. Ενώ από τη μεριά μας ως ομάδα προσπαθούμε να το εξελίξουμε, πολλές φορές αντιμετωπίζουμε διαφορα προβλήματα που επηρεάζουν κυρίως εμάς τους αθλητές. Ένα απ αυτά τα προβλήματα αποτελεί η έλλειψη χώρων. Παρόλα αυτά πιστεύω πως μπορεί να γίνει ενα από τα αγαπημένα αθλήματα των Λαρισαίων αρκεί να δώσουν μια ευκαιρία σ αυτό. Μέσω της προσπάθειας της πολιτείας, της ενημέρωσης και της διαφιμησης του αθλήματος μπορούν να γίνουν απίστευτα πράγματα. Εχουμε να δείξουμε ακόμη πάρα πολλά στη Λάρισα σε σχέση με την υδατοσφαίριση, αλλά χωρίς τη στήριξη και την αγαπη του κόσμου δεν μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά.

Προηγούμενο άρθρο Μ.Χαρακόπουλος πρός ευρωπαίο επίτροπο Χ. Στυλιανίδη
Επόμενο άρθρο Από ντέρμπι σε ντέρμπι ο Ερμής Αγιάς