Ειδήσεις

Επίσκεψη Σαρακατσαναίων στον Κ. Αγοραστό


Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι εκπρόσωποι των φορέων των Σαρακατσαναίων για το διήμερο εκδηλώσεων στη Λάρισα

Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργο Μουτσιάνα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» Παναγιώτη Κατσαρό και τα μέλη των ΔΣ υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στη διοργάνωση στη διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Βασ(ι)λοκλούρα – Μπουκβάλα 2019» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 12 και 13 Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων των Σαρακατσαναίων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη στήριξη που παρείχε για τη διοργάνωση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παράδοση, η οποία αποτελεί μια σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας, που δίνει τη δυνατότητα της επικράτησης του Δικαίου πάνω στη Δύναμη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πρέπει να στραφούμε μέσα στην εθνική μας ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία για παραγωγική αντίσταση.Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων συμβάλλει στη διατήρηση της παράδοσης από γενιά σε γενιά ενώνοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των συλλόγων και των φορέων για τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του λαού μας.».

 

Προηγούμενο άρθρο Κατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων για το 2018
Επόμενο άρθρο Βράβευση των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας