Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Λάρισας

18 Δεκεμβρίου 2018

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης « Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», σχεδίασε και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2018-19, θα υλοποιεί νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Μαθαίνουμε για την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»…του Τύπου.

Το πρόγραμμα είναι ευέλικτα σχεδιασμένο ώστε να απευθύνεται σε σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων, προσαρμοσμένο στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο τόσο της Α’βάθμιας όσο και της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος:

  • Τα παιδιά θα ξεναγούνται στη περιοδική έκθεση όπου θα πληροφορούνται για την ιστορία του Τύπου  στη Θεσσαλία που αρχίζει από την απελευθέρωσή της το 1881 και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες μετά την αποχώρηση των Οθωμανών.
  • Θα βλέπουν σπάνια φύλλα προερχόμενα από το Αρχείο του ΛΙΜΛ και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μέσα από τα οποία θα ιχνηλατούν την διαδρομή της πόλης και όλες τις εξελίξεις που επέφεραν αλλαγές στη φυσιογνωμία και την οργάνωσή της.
  • Θα αντιλαμβάνονται πώς η τοπική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» κατάφερε να εξελιχθεί σε φαινόμενο του ελληνικού τύπου επί 96 χρόνια, εμπλουτίζοντας το αρχείο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, με σπάνιο πρωτογενές ιστορικό υλικό.
  • Θα αλληλεπιδρούν  μεταξύ τους αλλά και με το διαδραστικό έκθεμα που θα τους δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.
  • Μέσα από ένα σύγχρονο ολόγραμμα, θα ζωντανεύει μπροστά τους ο τρόπος που λειτουργούσε μια εφημερίδα και οι άνθρωποι που την εμψύχωναν.
  • Στο τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να γράφουν σε φύλλο πραγματικής εφημερίδας το δικό τους μοναδικό άρθρο.

 

Το πρόγραμμα θα διαρκεί  περίπου μιάμιση ώρα.

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο: 2410-239446.

Κόστος συμμετοχής 1,5 €/μαθητή

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC