Ειδήσεις

Αρτοκεντήματα στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων


Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

με αρτοκεντήματα  σε συνεργασία μ αρτοκεντήματα ε τον αρτοποιό κ. Γ. Αντωνιάδη!

Το Σάββατο 15/12 και την Κυριακή 16/12/2018 πραγματοποιήθηκε το  εργαστήρι «Χριστουγεννιάτικα αρτοκεντήματα» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Γονείς και παιδιά περιηγήθηκαν στο Μουσείο, άκουσαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες για τον Μύλο του Παππά,  τα έθιμα του Δωδεκαημέρου και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα!

Στη συνέχεια, ο αρτοποιός – καλλιτέχνης κ. Γιώργος Αντωνιάδης αφηγήθηκε την ιστορία της οικογενειακής του παράδοσης που ξεκίνησε το 1871 και έδειξε σε όλους μερικά από τα μυστικά της τέχνης του! Ζυμαρένιοι χιονάνθρωποι, αστέρια, έλατα και χριστουγεννιάτικα μπισκότα «κεντήθηκαν» και στολίστηκαν από τα χέρια μικρών και μεγάλων!

Επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα αρτοκαλλιτεχνήματα του κ. Γ. Αντωνιάδη θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στην είσοδο του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη – Παρασκευή 18:00-21:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 530083.

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκαν νέα έργα για την Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα