Ρένα: Όταν η διαβούλευση μετατρέπεται σε … ανέκδοτο

17 Δεκεμβρίου 2018

Στις 12.38 το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου ειδοποιηθήκαμε για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις …15.00 το μεσημέρι της ίδια ημέρας!

Η επίκληση του «εκτάκτου» είναι τουλάχιστον αστεία όταν πρόκειται για τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, που πάντοτε συζητιέται πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, αυτή τη χρονική περίοδο.

Η διαδικασία εξπρές της Δημοτικής Αρχής – πρωτόγνωρη για τα δημοτικά χρονικά –  αφήνει χωρίς ουσιαστική ενημέρωση τους συμμετέχοντες σε αυτή, υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των συμμετεχόντων και αποδεικνύει το πώς εννοεί το διάλογο και τη διαβούλευση.

Μια διαβούλευση προσχηματική, με στόχο όχι να παράγει αποτελέσματα αλλά να διεκπεραιώσει μια διαδικασία που οφείλει εκ του νόμου να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή.

Η διεκπεραιωτική λογική όμως και η βιασύνη, αποδεικνύουν , για ακομη μια φορα , την απέχθεια της Δημοτικής Αρχής στον ουσιαστικό διάλογο αλλά και την προχειρότητα του σχεδιασμού της, που κράτησε την Επιτροπή Διαβούλευσης μια ολόκληρη χρονιά χωρίς συνεδρίαση και τους φορείς της πόλης εκτός των «Δημοτικών τειχών»…

Είναι προφανές ότι σε αυτή την καρικατούρα διαβούλευσης δεν πρόκειται να δώσουμε νομιμοποίηση και αναμένουμε την αιτιολόγηση του «εκτάκτου», γνωρίζοντας ότι όταν κάποιος άρον – άρον προσπαθεί να κλείσει θέματα… κάτι σημαντικό θέλει να αποκρύψει…

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC