Ειδήσεις

Η Άννα βαγενά στο θεσσαλικό θέατρο


Με μεγάλη χαρά παρακολούθησα την πρώτη παράσταση του έργου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» στο Θεσσαλικό Θέατρο, την Παρασκευή το βράδυ. Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και αξίζουν συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική διευθύντρια και σκηνοθέτρια του έργου, Κυριακή Σπανού, που καταπιάστηκε με ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της εξέγερσης των κολίγων στα χωριά της Θεσσαλίας, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά που το Θεσσαλικό Θέατρο αφιερώνει μία παράσταση στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

 

Εγώ, προσωπικά, έχω κάθε λόγο να είμαι ιδιαίτερη ευχαριστημένη, γιατί αυτή η παράσταση συμπίπτει με την προσπάθειά μου για την ανέγερση και λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα δούνε αυτή την παράσταση πολλοί συμπολίτες μας, αλλά κυρίως τα σχολεία της περιοχής μας, για να γνωρίσουν τα παιδιά και οι νέοι τους αγώνες που έκαναν οι παππούδες τους για να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους συναδέλφους μου ηθοποιούς και εύχομαι στο Θεσσαλικό μας Θέατρο πάντα επιτυχίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Τα ΔΙΕΚ της χώρας εκπέμπουν S.O.S
Επόμενο άρθρο Διακοπή νερού λόγω έργων στη Λάρισα