Ειδήσεις

Κώστας Αγοραστός: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούν να αθλούνται οι πολίτες της Θεσσαλίας»


Οκτώ ποδοσφαιρικά γήπεδα ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του εν λόγω έργου με τον ανάδοχο. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Βελτιώσεις σε ανοιχτά αθλητικά κέντρα της ΠΕ Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας και τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καταγράψαμε υπαρκτά προβλήματα σε αθλητικούς χώρους. Οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες ετοίμασαν τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για να συντηρήσουμε και να αναμορφώσουμε τους χώρους αυτούς. Για εμάς ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής γιατί δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Επιθυμούμε να έχουμε λειτουργικά αθλητικά κέντρα για να πηγαίνουν και οι αθλητές και οι πολίτες να αθλούνται. Στηρίζουμε στην πράξη τον αθλητισμό και γι’ αυτό σε όλη τη Θεσσαλία έχουμε κατασκευάσει αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ».

 

Το έργο αφορά στις εργασίες  για την βελτίωση των ανοιχτών αθλητικών κέντρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ΠΕ Λάρισας και συγκεκριμένα:

Αθλητικό κέντρο Φαρσάλων, του Δήμου Φαρσάλων

Αθλητικό κέντρο Δαμασίου, του Δήμου Τυρνάβου

Αθλητικό κέντρο Ανάβρας, του Δήμου Αγιάς

Αθλητικό κέντρο Παραποτάμου, του Δήμου Τεμπών

Αθλητικό κέντρο Συκουρίου, του Δήμου Τεμπών

Αθλητικό κέντρο Μακρυχωρίου, του Δήμου Τεμπών

Αθλητικό κέντρο Μελισσοχωρίου, του Δήμου Κιλελέρ

Αθλητικό κέντρο Ομορφοχώρι   του Δήμου Κιλελέρ

 

Σε οκτώ αθλητικά κέντρα θα γίνει αφαίρεση και επαναπλήρωση επιφανειακού εδαφικού υποστρώματος, διαμόρφωση εδαφικών κλίσεων με χρήση Laser, εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά και τελική γραμμογράφηση.  Σε έξι από αυτά θα γίνει και  κατασκευή αρδευτικού δικτύου όπως περιγράφεται παρακάτω. Ακόμη θα εκτελεστούν και οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης της αποστράγγισης των αγωνιστικών χώρων, με την δημιουργία καναλιών αποστράγγισης. Τα αθλητικά κέντρα στα οποία θα εκτελεστούν παρεμβάσεις αποστράγγισης θα οριστούν κατόπιν υποδείξεων της  υπηρεσίας. Το  τελικό ύψος των υφιστάμενων εστιών ποδοσφαίρου και η γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών,  θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Η τελική παραλαβή θα γίνει μόνο μετά από την έγκριση της επιβλέπουσας όσων αφορά την καλή λειτουργία του αρδευτικού συστήματος,  και την καλή ποιότητα ( πυκνότητα και καθαρότητα) του χλοοτάπητα καθώς και του αγωνιστικού χώρου (κλίσεις, αγωνιστικός χώρος επίπεδος χωρίς καθιζήσεις, γραμμογράφηση). Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις ισχύουσες ΕΤΕΠ και το πρότυπο ΕΛΟΤ  ΤΠ 1501-10-05-02-03 για την εγκατάσταση χλοοτάπητα αγωνιστικών χώρων όπως αυτό ισχύει.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Το υπουργείο Παιδείας αμφισβητεί την εθνική συνέχεια
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος στα Μύρα