Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Κοιλάδας


Εγκαινιάστηκε χθες από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και παρουσία πλήθους κόσμου, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοιλάδας. Πρόκειται για ένα κτίριο κόσμημα, που θα αποτελέσει κυψέλη πολιτισμού και δημιουργίας για τη δημοτική κοινότητα της Κοιλάδας.

Το κτίριο στεγάζει το ΚΕΠ της Κοιλάδας, την τοπική κοινότητα, το ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, τα γραφεία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Ο Φάρος» κ.α. Πρόκειται για ένα πολύπαθο έργο, το οποίο δρομολογήθηκε το μακρινό 1989, με την παραχώρηση της σχετικής έκτασης για την ανέγερσή του, από το τοπικό εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παναγιώτης Νατσίδης, στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής του έργου, σημειώνοντας πως το 1989 το εκκλησιαστικό συμβούλιο παραχώρησε έκταση 2 στρεμμάτων σε κεντρικό σημείο της Κοιλάδας, ενώ  το 1996 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας κ. Σπ. Τερζούδη. Το 1999 σταμάτησαν οι εργασίες, μέχρι το 2005 όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» για να σταματήσει και πάλι μέχρι το 2010. Το 2014 το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα leader, με χρηματοδότηση 255.000 ευρώ, και οι εργασίες αποπεράτωσης ξεκίνησαν το  2015. Την επόμενη χρονιά το κτίριο ολοκληρώθηκε και ακολούθησε η προμήθεια του και εγκατάσταση του εξοπλισμού του, ενώ ο κ. Νατσίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε και ευχαρίστησε τα πρόσωπα που κατά περιόδους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για την πολυετή προσπάθεια των ανθρώπων της Κοιλάδας και του Δήμου Λαρισαίων για την ολοκλήρωση του έργου και επεσήμανε με νόημα ότι «ο μόνος δρόμος για την πορεία του τόπου είναι η συνεργασία, η συνέργεια και η συνεννόηση».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται στην Κοιλάδα, όπως οι ασφαλτοστρώσεις και η αγροτική οδοποϊία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, που θα ξεκινήσει το 2019.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Νατσίδης βράβευσε τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη για την προσφορά του στην ολοκλήρωση του έργου, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος  απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Σπ. Τερζούδη, στον ιερέα π. Αδάμ, ως εκπρόσωπο του τοπικού εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και στον πρώην αντιδήμαρχο – επιχειρηματία κ. Τάσο Πρασά για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στο έργο.

Η εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Κοιλάδας Αγιο Σπυρίδωνα,  έκλεισε με την εμφάνιση της χορωδίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής «Η Ευεστώ».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη κατοχή ναρκωτικών δισκίων
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας