Ειδήσεις

«Το Άστρο της Βηθλεέμ» από τοΜουσικό Σύλλογο Ελασσόνας“musicArte”


Με την ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση«Το Άστρο της Βηθλεέμ»υποδέχεται τις γιορτινές μέρες ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArteκαι τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.Η εκδήλωση – ομιλίαστην οποία συμμετέχουν πάνω από εκατό συντελεστέςθα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα του θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερή Μητρόπολη Ελασσόνας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «οΑριστεύς» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.

Για «Το Άστρο της Βηθλεέμ» θα μιλήσουν ο διακεκριμένος καθηγητής αστρονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςκαι συγγραφέας κ. Σταύρος Αυγολούπης και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπανικολάου, ιεροκήρυκας της Ιερής Μητροπόλεως Ελασσόνας, προσεγγίζοντας το θέμα επιστημονικά και θεολογικά αντίστοιχα.

Επίσης η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείουυπό την επιμέλεια και διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού – μουσικολόγου κ. Έφης Φαρμάκη, καθώς και από τα χορωδιακά τμήματα (προκαταρκτικό, παιδικό – νεανικό, μικτό ενηλίκων) του συλλόγου, συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Μετά το πέρας των ομιλιών και μουσικής και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια του έναστρου νυχτερινού ουρανού (σελήνη – αστέρας Σείριος που μοιάζει στις απεικονίσεις του άστρου της Βηθλεέμ)με τη βοήθεια του κ. ΙωάννηΧουϊνάβα – φυσικού, υπεύθυνου του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας- στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» (ΜΝΑΕ)
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κιλελέρ για 75η Επέτειο από την εκτέλεση των 45 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα