Ειδήσεις

Επίσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας


Με τη Διοικούσα Επιτροπή και προέδρους των συλλογικών οργάνων του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ συναντήθηκε σήμερα, 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του ΤΕΕ, στη Λάρισα και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του υπουργού.

Ο πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου, καλωσόρισε τον Υπουργό στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, του μόνου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το ΤΕΕ και του έδωσε συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητά του στην καθιέρωση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος οικοδομικών αδειών, που πετυχαίνει απλοποίηση των διαδικασιών, μειώνει τη γραφειοκρατία και επιτυγχάνει διαφάνεια, απελευθερώνοντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και για την ενεργή συμβολή του στην άμεση σύσταση των τοπικών παρατηρητηρίων. Και συνέχισε:

«Στην κρίση 2009 – 2015 ο κλάδος των κατασκευών ήταν ο πρώτος, όσον αφορά τη μείωση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (-60%). Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως είμαστε ο κλάδος που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους. Όλοι οι κλάδοι έχουν αρνητικό πρόσημο, εκτός από τη Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία (+11%). Πεποίθησή μας είναι πως πρέπει να ενισχυθεί αυτός ο κλάδος ώστε οριζόντια να συμπαρασύρει και τους υπολοίπους. Διαθέτουμε 5 εκ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά μόνο τα 2,5 αρδεύονται. Με κόστος 40 εκ. € ετησίως. Σπαταλάται ένα ΠΕΠ ανά δεκαετία στην άρδευση. Οι ΑΠΕ μπορούν να συμβάλλουν στη στήριξη του κλάδου με 0.5 δις.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα στήριξης των 12 ΤΟΜΥ της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Στρατηγική επιλογή του Δήμου Μουζακίου η ανάπτυξη των ΑΠΕ