Ειδήσεις

Γιώργος Λαδόπουλος: Έργο που ενισχύει την παραγωγή και δημιουργεί καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες


Τις εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης της τάφρου 9Τ επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργος Λαδόπουλος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο.

Το έργο αφορά το καθαρισμό και τη διάνοιξη της τάφρου από το φράγμα Γυρτώνης μέχρι τη γέφυρα Συκουρίου συνολικής έκτασης εφτά χιλιομέτρων. Παράλληλα, με παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα προχωρά και το έργο καθαρισμό και διάνοιξης της τάφρου από την Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Συκουρίου (γέφυρα Συκουρίου) μέχρι την Επαρχιακή Οδό Λάρισας Αγιάς (γέφυρα Ελευθερίου). Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ΕΥΔΕ Θεσσαλίας και τον ΤΟΕΒ Πηνείου

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρική υποστήριξε τα εξής:

«Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλής χρήσης και σύνθετης ωφελιμότητας αφενός γιατί συμβάλλει στην δυνατότητα μεγαλύτερης παροχής νερού κατά τις αρδευτικές περιόδους στα χωριά Κουλούρι, Αμφιθέα, Νέσσων, Καλοχώρι, Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Πλασιά, Καστρί, Αμυγδαλή και Καλαμάκι αφετέρου ενισχύεται η ποσότητα νερού στα αντλιοστάσια της Λίμνης Κάρλας στην Πέτρα.

Είναι ένα έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς δημιουργεί καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής με έργα που «θωρακίζουν» τις περιουσίες τους και την παραγωγής τους από πλημμυρικά φαινόμενα ενώ παράλληλα μειώνουν το κόστος παραγωγής και αυξάνουν την παραγωγική ικανότητα».

Ο κ. Λαδόπουλος επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της τάφρου 9 Τα ενώ συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστο Λυτροκάπη, τη Διευθύντρια της ΕΥΔΕ Λίλα Καργιά, τον Αντιπρόεδρο του ΤΟΕΒ Δημήτρη Τσιούρη, τον ταμία του ΤΟΕΒ Χαράλαμπο Σουλιώτη και το Διευθυντή του ΤΟΕΒ Βασίλη Αραπατζή.

Προηγούμενο άρθρο «Το InvestEU δεν είναι ένα απλό πρόγραμμα ούτε αφορά μόνο τους οικονομολόγους, τους επιχειρηματίες και τα στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών»
Επόμενο άρθρο Αισιόδοξα μηνύματα από την Πολωνία για τον τουρισμό της Θεσσαλίας