Ειδήσεις

Μάξιμος: Κύριε Τσίπρα οι κτηνοτρόφοι δεν είναι λωτοφάγοι!


«Με επικοινωνιακά τερτίπια και νέες κούφιες υποσχέσεις “αλά 2015”, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να αποφύγει την διαφαινόμενη καθολική αποδοκιμασία του στις επερχόμενες εκλογές από τον κτηνοτροφικό κόσμο, που υποφέρει από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησής του. Μάταιος ο κόπος του! Οι κτηνοτρόφοι γνώρισαν, έπαθαν και έμαθαν». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, π. υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε από τα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας για τους κτηνοτρόφους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να δελεάσει τους κτηνοτρόφους ανακοινώνοντας την πληρωμή -μόνο σε κάποιους εξ αυτών- ενισχύσεων de minimis λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αποφεύγοντας να απολογηθεί για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του που οδήγησαν τον κλάδο σε πρωτοφανή μαρασμό. Οι κτηνοτρόφοι, όμως, δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, και θυμούνται πολύ καλά την απουσία ελέγχων για τις ελληνοποιήσεις αιγοπρόβειου γάλακτος, που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της τιμής του, αλλά και τις ελληνοποιήσεις κρέατος που καταστρέφουν την κτηνοτροφία.

Δεν ξεχνούν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η εξισωτική αποζημίωση μετατράπηκε σε “φιλοδώρημα” από μια κυβέρνηση που αύξησε το κόστος παραγωγής, καταργώντας και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι κτηνοτρόφοι δεν λησμονούν το χάος με τους δασικούς χάρτες, που οδήγησε στην περικοπή επιδοτήσεων ένα χρόνο μετά, αλλά και το μπάχαλο με τις προκηρύξεις των προγραμμάτων του, όπως της βιολογικής γεωργίας.

Βεβαίως, τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που ενώ εξαπέλυαν μύδρους κατά της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, και σε όλους τους τόνους διαβεβαίωναν ότι θα επανέφεραν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες, τελικά μας έφεραν το… φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας!

Η απάντηση, επομένως, στα παχιά λόγια του κ. Τσίπρα, που θεωρεί τους κτηνοτρόφους λωτοφάγους θα δοθεί στις κάλπες, όποτε κι αν στηθούν!

Έως τότε, ας αποφασίσει να κάνει κάτι για το πάρτι ελληνοποιήσεων και ας μην περιορίσει τα ψίχουλα των ενισχύσεων de minimis μόνο στους ορεινούς κτηνοτρόφους! Άλλωστε, τις συνέπειες από την κατάρρευση των τιμών του γάλακτος τις υφίστανται όλοι οι κτηνοτρόφοι που είναι θύματα της πολιτικής του. Δικαίως, λοιπόν, ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας την απόδοση του σε όλους τους κτηνοτρόφους, κάτι που εγκαίρως επισήμανα με ερώτησή μου».

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Ξεχασμένα από το Υπ. Παιδείας τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Επόμενο άρθρο Από τα γεννοφάσκια στο ΝΟΛ!