Ειδήσεις

Μάξιμος: Σεβόμαστε την καθημερινότητα των αναπήρων ή την δυσχεραίνουμε;


«Στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία, παρά την εμφανή πρόοδο που σημειώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, συναντούν ακόμη τεράστιες αντιξοότητες στην καθημερινότητά τους, καθιστώντας τα πολλές φορές πολίτες κατώτερης κατηγορίας και μειωμένων δικαιωμάτων και ευκαιριών». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ακόμη ότι «αναμφίβολα το επίπεδο του πολιτισμού μιας χώρας αξιολογείται και από την δυνατότητα παροχής ίσων δυνατοτήτων σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις προσωπικές ιδιαιτερότητες του καθενός. Γι’ αυτό και καθίσταται επιτακτική η βελτίωση της κατάστασης σε αυτό το πεδίο.

Πέραν, όμως, των υποχρεώσεων της πολιτείας, απαιτείται η αλλαγή στάσης της κοινωνίας και του καθενός μας ξεχωριστά, αποδεικνύοντας ότι με την καθημερινή μας συμπεριφορά δρούμε με γνώμονα την αλληλεγγύη  προς τον συνάνθρωπο. Πριν ρωτήσουμε τι κάνει η πολιτεία για τα ΑμεΑ –και σίγουρα πρέπει πολλά ακόμη να κάνει- ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε ως κοινωνία των πολιτών. Αν σεβόμαστε την καθημερινότητα των αναπήρων ή την δυσχεραίνουμε! Αν έχουμε παρκάρει σε θέση αναπήρων ή έχουμε εμποδίσει με το παρκαρισμένο αυτοκίνητό μας την πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων στα έτσι κι αλλιώς προβληματικά πεζοδρόμιά μας».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου
Επόμενο άρθρο Σχολή γονέων στον Άγιο Αχίλλιο