Ειδήσεις

Κέλλας: Προτεραιότητα του κοινωνικού κράτους δικαίου η στήριξη των ΑμΕΑ


«3η Δεκεμβρίου και ο ΟΗΕ τιμά τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, εμπνέοντας και καθοδηγώντας όλα τα κράτη του πλανήτη προς την εμπέδωση της ισότητας και την εφαρμογή πολιτικών, που διασφαλίζουν την ενσωμάτωση και αντιμάχονται τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εκπέμπει ένα πανανθρώπινο μήνυμα και αντανακλά τον πολιτισμό και τις αξίες μας».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προσθέτοντας:

«Η παράταξή μας τιμά τη σημερινή ημέρα, δείχνοντας με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πως στον πυρσό των αξιών μας εσωκλείονται η προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, η παροχή του κατάλληλου πλαισίου για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη ανάπτυξη των ικανοτήτων τους καθώς και η γενική εξύψωσή τους εντός της κοινωνίας.

Αποτελεί, δε, προτεραιότητά μας η ανασυγκρότηση των αντίστοιχων δημόσιων πολιτικών και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Για τη Νέα Δημοκρατία η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ζήτημα ισότητας και προτεραιότητα του κοινωνικού κράτους δικαίου».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή
Επόμενο άρθρο 2,3 εκατ. ευρώ για νέα έργα στο Δήμο Αγιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας