Ειδήσεις

Σε εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας ο Χρ. Κέλλας


«Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της αποστολής μας! Το “Εργαστήρι Ζωής” μας έκανε όλους υπερήφανους, σηκώνοντας τη σημαία μας ψηλά και οδηγώντας τη Λάρισα και την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης! Συγχαρητήρια στον Κώστα Αγοραστό και την Ευαγγελία Λιακούλη για την υποδειγματική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας-ΟΚΑΝΑ.

Η νίκη, που πανηγυρίζουμε σήμερα, έχει συναισθηματική και συμβολική υπεραξία, αφού συμπίπτει με τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου, που επιτελεί ένα σοβαρότατο και εξαιρετικά πολύτιμο έργο για την κοινωνία και, κυρίως, τις νέες και τους νέους. Είναι μία μοναδική στιγμή ηθικής ικανοποίησης και επιβράβευσης για όλα τα παιδιά, τις οικογένειές τους καθώς και τα στελέχη του Οργανισμού».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την παρουσία του στην εορταστική εκδήλωση της συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας-ΟΚΑΝΑ και την πανηγυρική υποδοχή των μελών της ελληνικής αποστολής, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης κατά των Eξαρτήσεων Pompidou 2018, προσθέτοντας:

«Η μεγάλη αυτή νίκη είναι μία κατάθεση ψυχής. Η εξαιρετικά ευφυής και πρωτοποριακή σύλληψη της καταπολέμησης των ναρκωτικών μέσω της τέχνης αποτελεί μία εικαστική και δημιουργική εμπλαισίωση ενός τιτάνιου αγώνα, που δίνεται, διαρκώς, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, έως ότου εκριζωθεί η εξάρτηση, τόσο από αυτούς που την αντιμετωπίζουν άμεσα, όσο και από εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό τους, είτε πρόκειται για το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον, είτε για τα στελέχη του ΟΚΑΝΑ.

Χάρη στο “Εργαστήρι Ζωής” η Λάρισα και η Θεσσαλία έχουν την τιμητική τους, διότι έκαναν τη χώρα πρωταγωνιστή στην Ευρώπη, εκπέμποντας ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα ζωής και ελπίδας!

Η Πολιτεία οφείλει να ακολουθήσει σε πανελλαδικό επίπεδο το επιτυχημένο παράδειγμα αλληλεπίδρασης και συνεργειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας, προκειμένου να διασφαλισθεί ένα φωτεινό μέλλον για κάθε νέα και κάθε νέο, που δοκιμάζεται έναντι των εξαρτήσεων».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας
Επόμενο άρθρο Νέα έργα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας