Ειδήσεις

Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται ο Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα


Κάθε χρόνο και καλύτερα για τον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα, που φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Τον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα, απόστασης 21.097 μέτρων, καθώς και τους αγώνες 5 χλμ και 800 μέτρων (για παιδιά και Αμεα)  διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βεταράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, αναφέρθηκαν στον αγώνα και στα βήματα που έγιναν και γίνονται με την αναβάθμιση του, με κυριότερο την πιστοποίηση της διαδρομής, ώστε από την επόμενη χρονιά να είναι ενταγμένο στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι ο αγώνας, που αποτελεί θεσμό και τόνισε ότι κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμισή του. Όπως τόνισε φέτος ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, το τοπόσημο της πόλης.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου  Θεοφανώ Λαγκιόλη – Μπίλιου, τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου με όλους τους συνδιοργανωτές είναι άριστη.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων, σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην διαδικασία πιστοποίησης της απόστασης του Ημιμαραθωνίου, τόνισε ότι η συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό που είναι η εταιρεία ΕXALCO. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΓΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγώνα θα στεφθεί με επιτυχία.

Την στήριξη τους στον αγώνα εξέφρασαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ) κ. Π. Αγόρου , ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Λάρισας κ. Κώστας Τσιτώτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων κ. Νίκος Γούλας, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρυσοβέργης, ενώ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων για θέματα πρόνοιας κ. Μιχ. Αναστασίου αναφέρθηκε στους χορηγούς του αγώνα και ιδιαίτερα στην οικογένεια Καντώνια που στηρίζει κάθε χρόνο τη διοργάνωση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

 

  1. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ

Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου  και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο θέατρο Λάρισας. (Τύρναβος, Γιάννουλη, κυκλικός κόμβος ΕΑΚΛ, κυκλικός κόμβος Ν. Σμύρνης, Γεωργιάδου, κόμβος Αγ. Αχίλλειου, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

 

  1. ΑΓΩΝΑΣ 5.000μ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

(Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

 

  1. ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΑΜΕΑ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.              (Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Γέφυρα Αλκαζάρ, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

 

Πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου τα 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θεάτρο. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13.30.στον πεζόδρομο της Βενιζέλου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, – κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν. Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.

Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο τα απόστασης.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών.

Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί της Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και τα το μεσημέρι μετά τα απονομές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα  www.larissa-dimos.gr στο link https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=d4e2b0047d4462548d959998c81d18e1&fbclid=IwAR3_AVuyZfbVTLCRu-QLNq0j9eT25VC9iNclrE40kcaRy3CA0r_gLoN0Yjk έως και την Τετάρτη  5 Δεκεμβρίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση ΤΕΕ στην 4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΕΠ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Απαράδεκτη η στοχοποίηση μαθητών από την κυβέρνηση!