Ειδήσεις

Δραματική νίκη του Ερμή


Μία ακόμη εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας στο κλειστό της Νέαπολης επικρατώντας της Καβάλας με 79-77, μετά από ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα.

Ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης όταν ο Ερμής με δύο βολές του Τριανταφύλλλου «έγραψε» το 79-77 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να «απαντήσουν» στην τελευταία επίθεση με τον Προδρόμου.

Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα πήρε το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα έδειχνε ότι θα μπορούσε να φτάσει εύκολα στη νίκη, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις, έχοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις και έμειναν έτσι κοντά στο σκορ κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 19-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Ερμή να θέλει να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, αλλά να μην το καταφέρνει αλλά να κρατά την πρωτοπορία κλείνοντας και το ημίχρονο προηγούμενος με 38-35. Στο ίδιο ρυθμό κύλησε και το επόμενο δεκάλεπτο με τον Ερμή να φτάνει τη διαφορά και στους δέκα πόντους, αλλά γρήγορα να βρίσκουν απαντήσεις οι φιλοξενούμενοι και να μειώνουν σε 62-59, 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη για να έρθουν δύο βολές του Κόμματου σε «νεκρό» χρόνο να γράψουν το 64-59.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να πάνε «χέρι-χέρι» και τους φιλοξενούμενους να περνούν για πρώτη φορά στο σκορ με 70-69 με τρίποντο του Ερεβμπεναγκίτε και τον Ερμή να καταφέρνει να επιστρέψει και να «χτίσει» μία διαφορά πέντε πόντων που γρήγορα εξανεμίστηκε για να έρθει ο Παπάς ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης να φέρει το ματς στα ίσα με τρίποντο.

Στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Τριανταφύλλου κέρδισε φάουλ και ήταν εύστοχος στις δύο βολές κάνοντας τα 79-77 με την Καβάλα να αστοχεί στην τελευταία της επίθεση.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ: Τσιαμπαλής 3 (1), Τσιλούλης 12 (1), Σπυρόπουλος 13, Τζόλος 4, Κόμματος 12 (2 τρ., 12 ρ.), Νταλός 2, Τριανταφύλλου 14 (2), Κούκσικς 7, Λάππας 5, Τσούμας 3, Λόλας 4.

ΚΑΒΑΛΑ: Ερεβμπεναγκίνε 18, Χουχούμης 2, Ναούμης 13 (3), Προδρόμου 19 (1), Πιεβαλίτσα, Φλιατής 1, Σκλήβας 4, Παπάς 3 (1), Σταματογιάννης 4, Καμπερόνι 13.

Δήλωση Σκαραφίγκα

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι λόγω της διακύμανσης του σκορ. Εμείς ήμασταν σωματικά πανέτοιμοι, όχι όμως και πνευματικά, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που ήρθε στη Λάρισα για να πετύχει μία μεγάλη νίκη. Όμως αυτό που τελικά μετράει είναι η κατάκτηση της νίκης και των δύο βαθμών.

Σήμερα χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δώσαμε τη δυνατότητα στην Καβάλα που κέρδισε όλες τις δεύτερες μπάλες να το παλέψει ως και το τέλος, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε και έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα για να προετοιμαστούμε για έναν ακόμη… πόλεμο».
Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Όλοι στην πανεργατική απεργία
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ατόμων