Πρωτοσέλιδο

Αλλάζει η εικόνα της Λεωφόρου Καραμανλή στη Λάρισα


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αναμόρφωσης του τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 7,43 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στην κατασκευή του νέου τμήματος από την Οδό Βόλου μέχρι την Αγιάς, δηλαδή από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι την 110 Πτέρυγα Μάχης. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας οδού 1,3 χλμ. με νησίδα και δυο λωρίδες ανα κατεύθυνση και τρεις κυκλικούς κόμβους. Είναι ένα έργο χρήσιμο περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, κοινωνικά, αρχιτεκτονικά  αλλά και ένα έργο ανθρώπινης ασφάλειας. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους πολίτες. Παρ’ όλες τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, την πολυνομία και κακονομία έχοντας  στρατηγική και προσανατολισμό χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα τα οποία αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Λάρισας αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην κατασκευή του οδικού τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας –Θεσσαλονίκης) από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Βόλου (Χ.Θ. 7+115) έως τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Αγιάς (Χ.Θ. 8+110), με την ταυτόχρονη κατασκευή τριών (3) κυκλικών κόμβων, καθώς και του αντίστοιχου παράπλευρου δικτύου.

Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 1,3χλμ., συμπεριλαμβανομένου των προσαρμογών της στην υφιστάμενη οδό αρχή και τέλους. Η αρτηρία πρόκειται να έχει σε όλο το μήκος της δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,25 μ. η καθεμία. Οι κατευθύνσεις είναι διαχωρισμένες στο τμήμα από Ι/Κ Βόλου έως και Ι/Κ Ερέτριας με κεντρική νησίδα πρασίνου πλάτους 2,60μ., ενώ στο τμήμα από Ι/Κ Ερέτριας έως Ι/Κ Αγιάς η κεντρική νησίδα αντικαθίσταται από αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας.

Παράλληλα δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες και στο τμήμα της Λεωφόρου Καραμανλή από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον ισόπεδο κόμβο με την Οδό Σεμερτζίδη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 12,5 εκατ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η αιμοδοσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 45χρονος για ναρκωτικά και βεγγαλικά