Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο Έβρος ανοιχτή λεωφόρος για παράνομους μετανάστες!


«Ο Έβρος, αν κι ένα από τα ζωτικότερα στρατηγικά σημεία της χώρας μας, έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε μια “ανοιχτή λεωφόρο” για παράνομους μετανάστες». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που συνυπογράφει προς τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη.

Η ερώτηση, που συνυπογράφουν οι τομεάρχες Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κ.κ. Βασιλης Κικίλιας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης αναφέρει ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα, αστυνομικοί στους νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιοχές που ξεκινούν τα “καραβάνια” των παράνομων μεταναστών που περνούν από τα “καταργημένα”, ουσιαστικά, σύνορα του Έβρου, “συνέλαβαν” τον Οκτώβριο 76 διακινητές και 1.911 παράνομους μετανάστες. Το ίδιο διάστημα, τον Οκτώβριο του 2017, στις ίδιες περιοχές είχαν “συλληφθεί” 46 διακινητές και 1.072 παράνομοι μετανάστες.

Επίσης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οκτωβρίου, οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Θράκη αυξήθηκαν κατά περίπου 80%, σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, ενώ το 100% έφτασε η αύξηση αυτών που εντοπίστηκαν από την αστυνομία και καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, οι “συλλήψεις” αυτές καταλήγουν σε απλές καταγραφές αδιασταύρωτων στοιχείων, που οι ίδιοι οι κρατούμενοι δίνουν, και στη συνέχεια όλοι αφήνονται ελεύθεροι να περιπλανώνται στη χώρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παραπάνω αριθμοί συνιστούν τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής των “ανοιχτών συνόρων” που ακολουθεί συστηματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το 2015. Στην πραγματικότητα, ο Έβρος δεν υφίσταται πλέον ως φυλασσόμενη περιοχή, όπως άλλωστε και οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας στο οποίο αποφασίζουν να μπαίνουν οι παράνομοι μετανάστες, καθώς δεν έχει δοθεί καμιά εντολή για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Πρόκειται, αναντίρρητα, για μια άκρως ανησυχητική κατάσταση, με πολλαπλές προφανείς αρνητικές συνέπειες για τη χώρα, για την οποία οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τις επιλογές και τις ευθύνες τους πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες».

Οι υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Ποια μέτρα έχει λάβει η ελληνική πολιτεία το τελευταίο χρόνο για να αντιμετωπίσει την μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών από τα περάσματα του Έβρου.
  2. Αν υπάρχει σχεδιασμός και ποιος είναι αυτός για την επαρκή φύλαξη της συνοριακής μεθορίου.
  1. Αν η φύλαξη των συνόρων απασχολεί τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και σε ποιο βαθμό.
Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Η ΝΔ θα καταργήσει άμεσα τον νόμο Κατρούγκαλου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου