Ειδήσεις

Κέλλας: Έχουμε εθνική και θρησκευτική συνείδηση


«Ο Υπουργός Παιδείας δεν θέλει να διδάσκονται τα Θρησκευτικά στα σχολεία, αλλά να διδάσκεται Θρησκειολογία. Η ΝΔ θα διατηρήσει το περιεχόμενο των μαθημάτων της Ιστορίας και των Θρησκευτικών με γνώμονα την εθνική και θρησκευτική συνείδηση.

Όταν αφήνεται, η Αστυνομία κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και έχει τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Η Τάξη θα αποκατασταθεί».

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αντιστοίχως, στις δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις, που πραγματοποίησε διαδοχικά εντός της ίδιας μέρας, στους Γ. Τράγκα και Αντ. Μυλωνάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε με τους δημοσιογράφους την επικαιρότητα, τονίζοντας:

«Η Κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά έβαλε τη μισθοδοσία των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, εντάσσοντάς τους στον σκληρό πυρήνα του κράτους. Εμείς έχουμε εθνική και θρησκευτική συνείδηση.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκαλεί ακροδεξιό όποιον διαφωνεί μαζί της, όπως συνέβη με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα και ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι “δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς”, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος, για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι να γίνουν εκλογές, προτού έρθει η Συμφωνία στη Βουλή».

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας σημείωσε πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και αναπτύσσει ευρεία δυναμική στο εκλογικό σώμα, προσθέτοντας:

«Η Κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη και τα ελεύθερα επαγγέλματα, ενώ ο κ. Τσακαλώτος έχει υποστηρίξει στη Βουλή ότι η φορολογία δεν είναι υψηλή. Η κίνηση των αναδρομικών μοιάζει με ένα “τρικ”, για να δείξουν ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως όταν ο κόσμος πάει να πάρει τα αναδρομικά, πιθανόν να πάρει και ψίχουλα. Το συγκεκριμένο θέμα δείχνει τη διγλωσσία της Κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο, αφού ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι συμμόρφωσης με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ η κ. Αχτσιόγλου άσκησε έφεση σε πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε συνταξιούχο, λέγοντας ότι καλώς έγιναν οι περικοπές».

Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, μετά από σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε και στα θέματα Δημόσιας Τάξης, υποστηρίζοντας:

«Το άσυλο των πανεπιστημίων έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας, παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια, πληρώνοντας από το υστέρημά τους, για να κάνουν τους αστυνομικούς, όπως λέει ο κ. Υπουργός.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν εντολές να τηρούν αμυντική στάση, ενώ έρχονται αντιμέτωποι με ΕΔΕ, εάν τις παραβούν. Από τη μία η κ. Υφυπουργός συνέστησε στους αστυνομικούς να αυτοπροστατεύονται και από την άλλη μεριά οι φυλακές είναι ανοιχτές και οι ισοβίτες είναι έξω. Όλα αυτά θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα των εκλογών, με τη ΝΔ η Τάξη θα αποκατασταθεί».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας
Επόμενο άρθρο Εκκλησία και τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα