Ειδήσεις

Μάξιμος: Στις εκλογές θα βαρύνουν τα ζητήματα ασφάλειας


«Υπάρχει μια αντίληψη περί σύγκρουσης ατομικών δικαιωμάτων. Τα οποία υποτίθεται υποστηρίζουν οι προερχόμενοι από τα αριστερά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για εμάς η ασφάλεια του πολίτη δεν έχει δεξιό πρόσημο. Θα σας έλεγα ότι είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Όταν ο άλλος φοβάται να κυκλοφορήσει το σούρουπο στο κέντρο της Αθήνας, όταν φοβάται κανείς το βράδυ να κυκλοφορήσει με ασφάλεια στις γειτονιές, για ποια ελευθερία και για ποια δημοκρατία μιλάμε». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84» και στον δημοσιογράφο κ. Ηλία Κανέλη

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα που σημαίνει ότι η αστυνομία πρέπει να έχει τη δυνατότητα και τα μέσα για να επιτελεί την αποστολή της. Η κυβέρνηση αυτή, επειδή ακριβώς ψήφισε μνημόνια, έγινε πιο μνημονιακή και απ’ αυτούς που κατήγγειλε πιο πριν ότι ήταν “στα τέσσερα” έναντι των εταίρων και δανειστών, προσπαθεί στα θέματα της παιδείας, στα θέματα της δημόσιας τάξης να δώσει εξετάσεις αριστεροσύνης στον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ του 3-4% που ήταν η βάση του πριν από 5-6 χρόνια. Και βλέπετε τις ιδεοληψίες που βγαίνουν και στα ζητήματα παιδείας και στα ζητήματα ασφάλειας».

Συμπλήρωσε επίσης «ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η εγκληματικότητα κτυπάει κόκκινο, και ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών είναι πολύ έντονο. Όπως επίσης και ότι από τις έρευνες της κοινής γνώμης φαίνεται ότι τα ζητήματα της ασφάλειας θα βαρύνουν, πέραν της οικονομίας, και αυτά στη ψήφο των πολιτών, στην επιλογή που θα κάνουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Μακάρι να υπήρχε μια αλλαγή στην πολιτική ασφάλειας αυτής της κυβέρνησης, αλλά το υπουργικό δίδυμο φαίνεται άξιος συνεχιστής της πολιτικής του κ. Τόσκα στον τομέα αυτό».

Στην ερώτηση αν η ΝΔ έχει σχέδιο για την αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην άρση «όλων των θεσμοθετημένων εμποδίων στο έργο της αστυνομίας. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, κατάργηση του ασύλου της ανομίας που επέβαλε με τον νόμο Γαβρόγλου η κυβέρνηση, επαναφορά των φυλακών τύπου Γ΄, έτσι ώστε να μην μπορούν να επικοινωνούν με κινητά τηλέφωνα εγκληματίες. Θα κάνουμε πράξη την μηδενική ανοχή και θα δώσουμε τα αντικειμενικά μέσα στην αστυνομία να κάνει το έργο της με την επανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, της ομάδας ταχείας επέμβασης των δικυκλιστών, που καταργήθηκε με απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θα ενδυναμώσουμε και πάλι την εμφανή αστυνόμευση. Υπάρχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο».

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΚΛ για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Δράσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας