Ειδήσεις

Κέλλας: Πρότυπο για τους νέους επιστήμονες ο ιατρός Θωμά Τσικρίκας


«Απόψε είμαστε εδώ για να τιμήσουμετον λαμπρό επιστήμονα, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον ενεργό πολίτη αλλά πρωτίστως τον άνθρωπο Θωμά Τσικρίκα».

Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Γεώργιο του Δήμου Κιλελέρ, προς τιμή των γηγενών ιατρών κι εκείνων που προσέφεραν ιατρικές υπηρεσίες στο χωριό, με κορυφαίο τιμώμενο πρόσωπο, τον ιατρό Θωμά Τσικρίκα.

«Ως ιατρός και ως πανεπιστημιακός δάσκαλος ενέπνευσε στις νεότερες γενιές αρχές, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και η εργασία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και άφησε πολύτιμες υποθήκες προς τους νέους επιστήμονες. Υπηρέτησε με υπερηφάνεια και αυταπάρνηση το ιατρικό λειτούργημα, αναπτύσσοντας συγχρόνως αξιόλογο κοινωνικό έργο», συνέχισε στον χαιρετισμό του ο Λαρισαίος πολιτικός.

Οκ. Κέλλας, συνεχάρη την οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης, την Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου και τον Σύλλογο Γυναικών του χωριού γιατί με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και την δράση τους, προάγουν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά “πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί ο Θωμάς Τσικρίκας με την ηθική, το έργο και τις αρχές του, κατέρριψε το ρητό «ουδείς προφήτης στον τόπο του»”.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Ο κ. Γαβρόγλου ουσιαστικά καλεί τους φοιτητές σε αυτοδικία!
Επόμενο άρθρο Πανηγυρικά θα εορταστεί η μνήμη των Αγίων Ταξιαρχών στο Ζάππειο του Δ. Κιλελέρ