Ειδήσεις

Επίσκεψη κλιμακίου ΤΕΕ στον σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στον Τύρναβο


Στις εγκαταστάσεις του σταθμού αποσυμπίεσης  φυσικού αεριού (CNG) της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον Τύρναβο ξεναγήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2018, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Νίκος Παπαγεωργίου δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τον πρώτο σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στην Θεσσαλία. Μία από τις πλέον καινοτόμες επενδύσεις στην περιοχή μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο το φθηνό και περιβαλλοντικό καύσιμο, το φυσικό αέριο, θα φθάνει σε απομακρυσμένα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας με μεγάλες ανάγκες όπως ο Τύρναβος, η Καλαμπάκα, η Ελασσόνα, η Αγιά ,ο Παλαμάς ,οι Σοφάδες  και σίγουρα σύντομα σε περισσότερες περιοχές. Κάθε πολίτης αποκτά πλέον πρόσβαση σε αυτό το αγαθό.

Θα πρέπει να συγχαρούμε τον κ. Λεωνίδα Μπακούρα καθώς ο ίδιος και οι Μηχανικοί της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνέβαλλαν τα μέγιστα ελλείψει κανονιστικών και ρυθμιστικών πλαισίων στην διαμόρφωση του θεσμικού και τεχνικού πλαισίου για την ανάπτυξη του CNG στην Ελλάδα.»

O κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε ο σχεδιασμός για τη σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο να γίνει πραγματικότητα, μεταβάλλοντας τα δεδομένα στην αγορά ενέργειας. Εξήρε τη θετική συμβολή του ΤΕΕ στις δράσεις της εταιρείας, η οποία, έχοντας επιτύχει τους στόχους του προγράμματος ανάπτυξής της, οραματίζεται για το μέλλον νέες πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν, από την πλευρά του ΤΕΕ, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Νίκος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας, Αστέριος Νάρης, το μέλος της αντιπροσωπείας, Χρήστος Παληός, ενώ από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Γενικός Διευθυντής, Λεωνίδας Μπακούρας, και τα στελέχη της εταιρείας Δημήτριος Πόποτας, Χρήστος Δαμιανίδης, Γεώργιος Λαχοράς, Παναγιώτα – Ευτυχία Μπίσκα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί τον Γαστρονομικό Τουρισμό
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Εξυπηρέτηση πελατών στο χώρο της υγείας