Ειδήσεις

Ο Επιφανής Πολίτης στο Χατζηγιάννειο


Με αργεντίνικη ταινία συνεχίζονται οι προβολές στο Χατζηγιάννειο, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30.

Η ταινία «Ο Επιφανής Πολίτης» του Γκαστόν Ντουπρά είναι μια διεισδυτική και πικρά συγκινητική κομεντί πάνω στη φήμη, την καλλιτεχνική ελευθερία και τη σχέση ζωής και τέχνης.

 Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια, αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας.

 Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος.

 Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

 Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του. Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του.

 Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται.

 Η αρχική ζεστή υποδοχή της μικρής πόλης στον Επιφανή Πολίτη της θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

 *Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας – Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον Όσκαρ Μαρτίνεζ

* Φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ – Βραβείο Σεναρίου και 2ης Καλύτερης Ταινίας

* Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Βραβείο Κοινού

 

Δραματική κομεντί 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118′

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκαστόν ΝτουπράΜαριάνο Κον με τους: Όσκαρ ΜαρτίνεζΝτάντι ΜπριέβαΝόρα Νάβας

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Προηγούμενο άρθρο Δράση για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην απεργία