Ειδήσεις

Μάξιμος: Η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ εργαλείο ωμής προπαγάνδας


«Ο τρόπος που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια τηλεόραση, που την έκανε σημαία του στο δρόμο σας προς την εξουσία, είναι χαρακτηριστικός της ικανότητάς σας να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Γιατί έπειτα από 4, σχεδόν, χρόνια αριστερής διακυβέρνησης, η δημόσια τηλεόραση αντιμετωπίζεται με καθολική απαξίωση, καθώς σπαράσσεται από εσωτερικές αλληλοκατηγορίες για κακοδιαχείριση και σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ».

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «όλοι θυμόμαστε τις επαναστατικές ημέρες στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να κραυγάζει και την κυρία Ραχήλ Μακρή να έχει ανέβει κυριολεκτικά στα κάγκελα. Υπάρχει ακόμη το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ, πεσόντες, που ουδείς γνωρίζει. Το λεγόμενο ‘‘μαύρο’’ στην ΕΡΤ στοίχισε πράγματι στην τότε κυβέρνηση και έδωσε αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι κάνατε όταν πήρατε την εξουσία; Δημιουργήσατε μια δημόσια τηλεόραση εργαλείο ωμής προπαγάνδας -πολύ πιο ωμής απ’ αυτήν της αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ. Η υποστήριξη της κυβερνητική πολιτικής από πλήθος δημοσιογράφων, με ταυτόχρονη αποσιώπηση, διαστρέβλωση, ακόμη και συκοφάντηση των θέσεων της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της αξιωματικής δεν έχει προηγούμενο».

Ο κ. Χαρακόπουλος αφού παρέπεμψε στις καταγγελίες που έχουν κάνει στελέχη της ΕΡΤ και ο κ. Φίλης για κακοδιαχείριση και παραδιοίκηση υπογράμμισε «να, λοιπόν, ποιος ήταν ο πραγματικός πόνος για το λεγόμενο “μαύρο”. Ότι θα χανόταν η κουτάλα για το παρασύστημα που εδώ και δεκαετίες έλυνε και έδενε στο ραδιομέγαρο. Και τώρα, με ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επανήλθε δριμύτερο για να αλώσει τα πάντα. Ιδού, λοιπόν, τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, και εντέλει το πραγματικό του πρόσωπο, ιδού το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, ιδού η προσήλωσή του στην δημοκρατία και τη διαφάνεια».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η ΕΡΤ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Έχει καταντήσει όπως οι σταύλοι του Αυγεία. Και χρειάζεται κάθαρση. Για να υπάρξει μια νέα δημόσια τηλεόραση, που θα προάγει την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, το ήθος και τον πολιτισμό».

 

Προηγούμενο άρθρο Το Κέντρο Κοινότητας στον πολυχώρο των Ενεργών Πολιτών Λάρισας
Επόμενο άρθρο Τελετή Ορκωμοσίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών