Πρωτοσέλιδο

Αντιπλημμυρικά έργα στο Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ


Τα εγκαίνια των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον οικισμό Σωτήριο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς «θωρακίζει» τις περιουσίες και την παραγωγή στο Σωτήριο και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού πάνω από 1 εκ. ευρώ. Αποτελεί έργο που συμβάλλει στην παραγωγική διαδικασία καθώς είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγή και τον εθνικό πλούτο.
Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή αντλιοστασίου, κατασκευή αναχωμάτων και κατασκευή συστήματος αποστράγγισης με τάφρους και τσιμεντοσωλήνες.
Ένα έργο που συμβάλει στη μόχλευση της πραγματικής τοπικής οικονομίας και συντηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
Τα έργα είναι εκείνα τα οποία αποτυπώνουν την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Με πυξίδα τον άνθρωπο υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα ουσίας για τον άνθρωπο, την παραγωγή και την ύπαιθρο. Καθώς πρέπει να δώσουμε τις δυνατότητες στους ανθρώπους να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να παράγουν».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αγαστή συνεργασία, χαρακτήρισε το έργο απόλυτα σημαντικό για την περιοχή καθώς σημείωσε ότι «με αυτό το έργο δίνεται οριστική λύση καθώς η περιοχή πλημμύριζε από τα όμβρια ύδατα, τα οποία προκαλούσαν καταστροφές».
Μεταξύ άλλων στη τελετή εγκαινίων έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γ. Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Μπίλλης, ο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Σπ. Καλέτσος, Χρ. Χατζούλης, Αχ. Χατζούλης, Γ. Μπακαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σωτηρίου Β. Ντελόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και μελών Δ.Σ. των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνείου Μιχ. Αραμπατζής.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΩΝ:
α) Κατασκευή αναχώματος δύο τμημάτων

Για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας κατασκευάσθηκε αντιπλημμυρικό ανάχωμα παράλληλα με την τάφρο 2Τ
Τα αναχώματα συνολικού μήκους 1146,00μ κατασκευάσθηκαν με πλάτος στέψης 3,00μ και κλίση πρανών 2:3 από κατάλληλα προϊόντα εκσκαφής και δάνεια υλικά.

β) Κατασκευή συστήματος αποστράγγισης με τάφρους και τσιμεντοσωλήνες (ανοικτή διατομή ανεπένδυτη εκτός οικισμού και κλειστή διατομή με τσιμεντοσωλήνες εντός οικισμού) παράλληλα με το ανάχωμα προστασίας.

γ) Κατασκευή αντλιοστασίου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων

Το αντλιοστάσιο αυτό ανυψώνει τα νερά που συγκεντρώνονται στον υγρό θάλαμο μέσω δύο ομάδων αντλιών. Μία ομάδα δύο (1+1) υποβρύχιων αντλιών αποστράγγισης (παροχής Q=350μ3/ώρα και μανομετρικού Η=4.2μΣΥ) για μικρές παροχές και μία ομάδα τριών (2+1) υποβρύχιων αντλιών αποχέτευσης (παροχής Q=1500μ3/ώρα και μανομετρικού Η=3.8μΣΥ) για μεγάλες παροχές. Τα μεταφέρει μέσω δύο Φ250 και τριών Φ500 ανεξάρτητων χαλύβδυνων καταθλιπτικών αγωγών, περί τα 20,00μ έκαστος στην 2Τ.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής σε πορεία
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις συναντήσεις Γαβρόγλου