Ειδήσεις

Μάξιμος: Πρωτοφανής ο λεκτικός τσαμπουκάς Πολάκη


«Υπό το κράτος του πανικού της επερχόμενης ήττας, βλέπουμε ο πολιτικός λόγος να εκτραχύνεται και να εκχυδαΐζεται. Ο κ. Πολάκης καταφεύγει σ’ αυτόν τον λεκτικό τσαμπουκά, σε απειλές προς πολιτικούς αντιπάλους. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και όπως ξέρετε, ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας μας είναι η διάκριση των εξουσιών. Άλλη η εκτελεστική εξουσία και άλλη η δικαστική εξουσία, η οποία είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να προαναγγέλλει ένας υπουργός φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, ονοματίζοντας μάλιστα και πολιτικούς αντιπάλους, που κατά τη γνώμη του πρέπει να φυλακιστούν. Αυτά είναι πρωτάκουστα, δεν τα έχουμε ξαναζήσει από το 1974».Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςμιλώντας στοκανάλι της Βουλής,στηνεκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση»καιστη δημοσιογράφοκ. Κέλλυ Κοντογεώργη.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «ηχώρα εμφανίζει σαν να έχει δυο υπουργούς Εξωτερικών. Άλλα λέει ο ένας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, άλλα λέει ο άλλος επί αμερικανικού εδάφους, εμφανίζοντας νέες αμυντικές προτάσεις, συμφωνίες, να παραχωρεί τη χώρα ως οικόπεδο, λες και είναι αμπελοχώραφα του παππού του για βάσεις άλλων δυνάμεων, χωρίς να υπάρχει καμιά συνεννόηση στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτά που ζούμε πραγματικά είναι πρωτάκουστα».

Μεταναστευτικό και εκλογές σε Βαυαρία
Ο κ. Χαρακόπουλος σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Βαυαρία λέγοντας ότι πριν λίγους μήνες ήταν στοΜόναχο, προσκεκλημένος του Ιδρύματος«ΧανςΖάιντελ», που είναι τοthinktank της ΧριστιανοκοινωνικήςΈνωσης.Όπως πληροφορήθηκε το βασικό πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό διότι «ο κόσμος είναι κουμπωμένος και φοβάται ότι αλλοιώνεται πληθυσμιακά η περιοχή, χάνει αν θέλετε την κουλτούρατης,που είναι κατά βάση χριστιανική. Ως αντίδρασητην 1ηΙουνίου, ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο της Βαυαρίας η λεγόμενη “υποχρέωση του Εσταυρωμένου”. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεούνται να αναρτήσουν στις εισόδους τους τον Εσταυρωμένο, να βάλουν σταυρούς για να σηματοδοτούν τη χριστιανική παράδοση που έχει η Βαυαρία. Και νιώθουν ότι απειλούνται από αλλοίωση αυτής της κουλτούρας από πληθυσμούς που έρχονται από την Ανατολή, από την Ασία και την Αφρική, που έχουν ένα διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο με τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη.Νιώθουν ότι δεν ενσωματώνονται, δημιουργούνται γκέτο σε πολλές πόλεις της Γερμανίας και σε όλη την Ευρώπη. Και νομίζω τους είχε σοκάρει το γεγονός ότι ο πρόεδροςΕρντογάν της Τουρκίας στην περιοδεία που έκανε για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας πρόσφατα, καλούσε από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τους ομοεθνείς του να πάνε στην Τουρκία για να ψηφίσουν. Αλλά και σε εθνικές εκλογές άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούσε να παρέμβουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».
Ο Θεσσαλός πολιτικόςπρόσθεσε ότι«ενώ στηΒαυαρία, μιλούνε για τη διάταξη της “υποχρέωσης του Εσταυρωμένου”,εδώ, στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση αν θα καταργήσουμε το προοίμιο του Συντάγματος, που είναι “εις το όνομα της Αγίας καιΟμοουσίουκαι Αδιαιρέτου Τριάδος”, που υπήρχε σε όλα τα συντάγματα από την ανεξαρτησία της χώρας μέχρι σήμερα. Είναι,δηλαδή, σαν να απαρνούμεθαεμείςένα κομμάτι, αν θέλετε το βασικότερο, που δίνει υπόσταση στην έννοια του Έθνους, γιατί Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι δυο έννοιες που πορεύτηκαν αιώνες με κοινούς αγώνες».

Το επίδομα θέρμανσης επί ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από τα 210 εκ. ευρώ στα 60!
Αναφορικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανση, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, είπε ότι «οι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου, που είναι σε πιο ορεινές περιοχές, σχεδόν 6 μήνες το χρόνο έχουν ανάγκη θέρμανσης.Αυτή η κυβέρνηση, που κάποτεδιαρρήγνυε τα ιμάτια της για ταμαγκάλιακαι το γεγονός ότι είχαμε και ατυχή συμβάντα,πραγματικάτραγικά συμβάντα με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν ήξεραν να κάνουν χρήση των μαγκαλιών, είναι η ίδια, λοιπόν, η οποία σχεδόν μηδένισε, περιόρισε στο ¼ το επίδομα θέρμανσης, που έδινε η… ανάλγητη τότε κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.Δίναμε 210εκατομμύριαεπίδομα θέρμανσηςκαι το μείωσαν στα 60 εκατομμύρια.

Προηγούμενο άρθρο Διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού στον Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα το πρώτο κατάστημα Seven που συστήνει το Big Time Entertainment!