Ειδήσεις

Κέλλας: Πρόκληση για τη σύγχρονη κοινωνία η εξάλειψη Bullying


«Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση και πρόληψή του“Bullying”, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας.
Είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης του αριθμού των συστατικών προγραμμάτων παρέμβασης σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να αποτρέψουμε την περεταίρω επέκταση του φαινομένου».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αγιάς για το φαινόμενο του εκφοβισμού του “Bullying”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί στην ημερίδα, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χατζησαλάτα και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Αγιάς για την «αξιέπαινη προσπάθεια ενημέρωσης για ένα μείζον θέμα, που απασχολεί την σύγχρονη κοινωνία», όπως ανέφερε, επεσήμανε την ανάγκη εγρήγορσης από πλευράς πολιτείας, για την έγκαιρη και ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού κοινωνικού φαινομένου.
«Το “Bullying” δεν είναι κάτι καινούριο, δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει μεγάλεςδιαστάσεις.Εμφανίζεται έντονα στο σχολικό περιβάλλον, καθώς και σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί μέσα στην οικογένεια, ακόμη και στον χώρο εργασίας.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επιβάλλεται η επίσημη πολιτεία να επιδεικνύει ενεργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με τρόπο που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους θύτες και ενισχυτικά για τα θύματα.
Η αντιμετώπιση του “Bullying” και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξάλειψή του, αποτελεί πρόκληση για τον δυτικό κόσμο και οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια», ήταν ο χαρακτηριστικός επίλογος του μηνύματος του κ. Κέλλα.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη γνωριμίας στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου δυνάμει εντάλματος σύλληψης