Ειδήσεις

Συνάντηση Χρ. Κέλλα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


«Σημείωσα προς τον κ. Πρύτανη πως οι συνενώσεις των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων–στις οποίες και δεν είμαστε αντίθετοι – πρέπει να διέπονται από δικαιοσύνη και ρεαλισμό. Οποιαδήποτε άνισηθεσμική, οργανωτική και λειτουργική μεταχείριση του ΤΕΙ Θεσσαλίας εις βάρος του ακαδημαϊκού του έργου καθώς και της πολυετούς προσφοράς του στην ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και της κοινωνίας αποτελεί διαλυτικό παράγοντα, που καταδικάζει το εγχείρημα της συνένωσης εν τη γενέσει του.
Εκτός από τη διαφαινόμενη λειτουργική ανεπάρκεια και σύγχυση καθώς και την ανισοκατανομή Τμημάτων και Σχολών βλέπουμε μία σειρά από ατυχείς και απαράδεκτες εμπνεύσεις, όπως την απουσία του Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας ως παραγωγικής μονάδας του Τμήματος Ιατρικής Λάρισας».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθ. Ζ. Μαμούρη. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Κέλλα στη Λάρισα, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε προς τον κ. Μαμούρη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του στο θέμα τις επιχειρούμενης συνένωσης των δύο Ιδρυμάτων.
Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε προς τον κ. Πρύτανη πως το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί ένα από τα κορυφαία ΤεχνολογικάΙδρύματα της Ελλάδας, αναφέροντας:
«Το έργο του ΤΕΙ είναι αναγνωρισμένο από την ίδια την κοινωνία, αφού έχει κατορθώσει, μέσα από το πολυετές έργο του, να συνδέσει επιτυχώς την ακαδημαϊκή έρευνα και εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας με καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο τα παραγωγικά και πληθυσμιακά πλεονεκτήματα του τόπου μας και συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυσή τους. Η επάρκειά του σε προσωπικό και υποδομές το κατατάσσουν, αυτή τη στιγμή, μεταξύ των πρωτοπόρων Ιδρυμάτων της Πατρίδας μας.
Ο κ. Υπουργός, μάλιστα, επισκέφθηκε το ΤΕΙ και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το επιστημονικό κύρος και τα λειτουργικά επιτεύγματά του, υποσχόμενος πως οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με ακαδημαϊκή και κοινωνική συναίνεση. Δυστυχώς, λίγες εβδομάδες αργότερα, αλλάζει και πάλι στάση, επιδιώκοντας να επιβάλλει το σχέδιό του, απαξιώνοντας τις προτάσεις του ΤΕΙ και αδιαφορώντας για τις ανησυχίες και τις ενστάσεις του λαρισαϊκού λαού».
Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, τόνισε: «Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Ιδρύματος, που θα διασφαλίζει το λειτουργικό μέλλον των Σχολών και των Τμημάτων, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανάπτυξης της εκπαίδευσης και εμβάθυνσης της έρευνας στη σύγχρονη εποχή».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος προς κυβέρνηση: Αποζημιώστε ροδακινοπαραγωγούς
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός στην Ολομέλεια του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών